Comunicat de Comunistes de Catalunya per la llibertat dels presos i preses polítiques.

La setmana vinent s'iniciarà el judici als i les dirigents independentistes al Tribunal Suprem. Un judici marcat per una presó preventiva del tot injusta i unes acusacions del tot desproporcionades, que projecten un missatge de venjança per part del règim del 78 cap al moviment independentista i cap a qualsevol moviment que pretengui modificar l'estat de les coses.

Per tot això, Comunistes de Catalunya manifesta:

• El seu rebuig a la judicialització de la política, i a l'ús del poder judicial per dirimir conflictes que han de resoldre's en el marc del debat polític democràtic. La persecució judicial contra l'independentisme és un dels episodis més greus que s'ha vist en els darrers anys. No podem oblidar l'ofensiva contra sindicalistes per les vagues generals dels darrers anys, contra l'independentisme basc, o la persecució a suposats grups terroristes anarquistes dels quals mai s'ha pogut demostrar la seva existència. Tampoc podem oblidar l'aliança existent entre judicatura i l'extrema-dreta, siguin partits o associacions ultracatòliques, que participen com a acusació particular en judici als presos polítics independentistes, o que han posat en la seva mira al món de la cultura, com és el cas de Willy Toledo.

• La seva total solidaritat amb els presos i preses polítiques i exiliats i exiliades independentistes, així com exigeix la seva absolució. Les acusacions, basades en un relat fictici sobre l'ús de la violència en els fets de setembre i octubre de 2018 donen entrada a la proliferació d'interpretacions arbitràries, i a transformar-ho en la norma, eliminant així fins i tot els fonaments del dret burgès. Aquest retrocés en els drets civils no succeeix només a Espanya, sinó que es tracta d'un fenomen de tipus globals, en el que les mateixes classes dominants dinamiten la seva pròpia arquitectura institucional per mantenir els seus règims polítics i el sistema capitalista.

• L'aposta per una mobilització unitària i transversal, que tingui la defensa dels drets civils i polítics en el centre, i que pugui aplegar a tots els sectors democràtics, com ja s'ha fet en mobilitzacions massives que han expressat la voluntat del poble de Catalunya d'aturar aquesta onada repressiva i de decidir el seu futur mitjançant mecanismes democràtics. Comunistes de Catalunya considera legítimes totes les formes de protesta i mobilització que es facin en els mesos vinents, però fa una crida a no fer servir el patiment per a disputes intestines. És necessari construir un front democràtic per aturar els retrocessos en els drets civils i polítics.

• Fa una crida a la implicació en les campanyes de suport que es realitzen i que s'iniciaran en els propers dies. Concretament, fa una crida al suport del Secretari General de Comunistes de Catalunya, Joan Josep Nuet, acusat de desobediència per permetre el debat al Parlament de Catalunya.

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma