Comunicat de l'Àrea Contra el Feixisme i el Racisme de Comunistes de Catalunya, en suport de la convocatòria de manifestació unitària del 23 de març: "Aturem l'extrema dreta, #stopVOX. Un món contra el feixisme i el racisme".

Des de fa anys, UCFR Catalunya ha convocat Manifestació, a Barcelona, contra el feixisme i el racisme, al voltant de la data del 21 de març, proclamat, el 26 d'octubre de 1966, per l'Assemblea General de Nacions Unides, com a Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, en record de la matança de Sharpeville (Sud-àfrica el 1960) i en la qual la policia va obrir foc contra una manifestació antiapartheid, assassinant a 69 persones, totes elles persones negres, recordant que la discriminació racial constitueix un atemptat contra la dignitat humana i reafirmant, que els principis d'igualtat i no discriminació formen part dels drets humans fonamentals.
La Manifestació d'aquest any, adquireix una significació especial, per perill del creixement de l'extrema dreta, del creixement de VOX, del seu relat i de la seva agenda i de la seva capacitat de contaminar el conjunt de la política. La Manifestació convocada per UCFR per al proper #23Març té per eslògans "Aturem l'extrema dreta. #stopVOX. Un món sense feixisme ni racisme".

Comunistes de Catalunya-Àrea CFR, ens comprometem a desplegar el màxim d'esforços possibles perquè la gran Manifestació de Barcelona sigui un èxit i l'expressió del massiu rebuig del poble de Catalunya als valors, projecte, agenda i relat de l'extrema dreta en general i de VOX en particular.

Fem una crida a totes i tots els comunistes a:
• desplegar activitat pròpia i unitària de foment de la Manifestació. Especialment en la setmana del 26 de febrer al 4 de març. Que poden ser, alhora, activitats de suport al moviment feminista i al moviment contra el feixisme i el racisme. A hores d'ara, ja hi ha cèl·lules de Comunistes de Catalunya, com la de Nou Barris, que organitzen actes en aquest sentit.
• Proposar, i treballar per fer-ho efectiu, als grups locals d'UCFR o a entitats locals, en municipis encara sense grup local UCFR, a realitzar convocatòria prèvia en estacions de tren i autobús, ver a venir col·lectivament a Barcelona, a la Manifestació del #23Març
• Treballar, conjuntament amb altres companys i companyes, a la distribució dels cartells i fulletons que convoquen a la Manifestació
• A la participació preparatòria de la Manifestació a les grans organitzacions socials, sindicals i polítiques catalanes. Participació en la redacció del Manifest, en la logística i en l'organització global de la Manifestació
• A les Regidores i Regidors comunistes que formen part de grups municipals de coalicions i confluències a treballar conjuntament al seu grup municipal i aquests amb altres grups municipals, a portar de forma conjunta a les Juntes de Portaveus, als Plens dels Ajuntaments, dels Consells Comarcals i de les Diputacions la proposta de commemoració institucional del 21 de març, fer-ho de forma consorciada amb les entitats socials i culturals dels seus municipis i a aprovar la Declaració Institucional, impulsada per UCFR i acordada a la Trobada Estatal #26G. Declaració Institucional que dóna suport a la Manifestació del #23Març i pren compromisos en defensa de la convivència i els drets humans i contra els discursos i les pràctiques d'odi i/o discriminació.

Comunistes de Catalunya-Àrea CFR , igualment, ens comprometem, a partir de les nostres relacions amb organitzacions federals o confederals de l'estat, a ser actors facilitadors de constitució d'instruments unitaris i plurals que convoquin, arreu de l'estat, Manifestacions o altres mobilitzacions pel #23Març, que a la vegada impulsin i facilitin el naixement i/o creixement de moviments unitaris contra el feixisme i el racisme, arreu de l'estat. Donant continuïtat i ampliant els esforços, a les gestions estatals que vàrem desenvolupar per la Trobada #26G

Considerem imprescindible la mobilització democràtica, de masses, pacífica, unitària, plural i transversal per tal d'aturar i derrotar a l'extrema dreta, #stopVOX.

Essent una de les caracteritzacions de l'extrema dreta en general, i de VOX en particular, l'agressiva defensa del patriarcat i un atac als drets de les dones i al moviment feminista, proposarem a UCFR Catalunya, i als seus grups territorials, col·lectius i entitats que en formen part, a donar suport actiu a la vaga feminista i mobilitzacions del pròxim 8 de març. Així mateix, fem una crida a tota la militància comunista, d'esquerres i progressista i a les i els activistes socials a donar suport actiu a la vaga feminista i mobilitzacions del 8 de març. L'extrema dreta patriarcal ataca al feminisme. Totes som feministes. Totes aturarem VOX.

Comunistes de Catalunya
Àrea Contra el Feixisme i el Racisme

Barcelona, a 31 de gener de 2019

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma