Avui 23 de gener, el candidat de l'extrema dreta veneçolana Juan Guiadó s'ha autoproclamat president "encarregat" de Veneçuela, i a fet una crida als seus seguidors a mobilitzar-se fins que assoleixi el poder efectivament.

Hem de recordar que el proppassat 20 de maig el president Nicolás Maduro va guanyar les eleccions presidencials obtenint aproximadament 6 milions de vots i triplicant el resultat del principal candidat de l'oposició.

Des de llavors des de diverses institucions del grup de Lima, sobretot des dels governs de Donald Trump o el de Bolsonaro s'han fet diverses crides a la desestabilització i a no reconèixer el resultat de les urnes expressat democràticament pel poble veneçolà.

Aquesta campanya ha arribat al seu extrem avui, amb l'intent de donar legitimitat a un de cop d'estat, per part de certs Estats, com els integrants del denominat grup de Lima, que s'han afanyat a reconèixer un govern il·legítim.

D'una forma vergonyant la Unió Europea a hores d'ara (nit del 23 de gener) encara no s'ha posicionat a favor del govern legítim de Veneçuela, i encara treballa a pactar una postura unitària al respecte.

El president Nicolás Maduro ha fet una crida a la calma i a la unitat, a tot el país s'estan reproduint manifestacions en favor de la Revolució Bolivariana.

A Espanya la dreta i l'extrema dreta de PP, C's i VOX també han corregut a reconèixer i a mostrar plena solidaritat amb els colpistes veneçolans i han exhortat al govern d'Espanya a fer el mateix. Són ben sabudes les connexions existents entre la dreta espanyola i la dreta veneçolana, i l'al·lèrgia que tenen ambdues a la democràcia.

Des de Comunistes de Catalunya i la Joventut Comunista de Catalunya condemnem fermament aquest intent de cop d'estat, recolzat i orquestrat per l'imperialisme nord-americà, i volem expressar la nostra més plena solidaritat amb el poble de Veneçuela i amb el seu president escollit democràticament, Nicolás Maduro.

També exigim al govern del PSOE que actuï de manera responsable, que s'abstingui de recolzar colpistes, que doni suport al govern legítim de Veneçuela i que no es deixi arrossegar per les exigències de la dreta i l'extrema dreta del nostre país.

¡Venezuela se respeta!


Joventut Comunista de Catalunya i Comunistes de Catalunya
Comitè Executiu

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma