Comunicat de Comunistes de Catalunya sobre les mobilitzacions del sector del taxi.

Des del passat divendres 18 Barcelona viu una nova vaga indefinida del sector del taxi, aquesta vegada com a conseqüència de la proposta de Decret del Govern de la Generalitat per regular els VTC. En aquest cas, la regulació del Govern planteja que el marge de precontractació serà de 15 minuts, element que ha fet esclatar de nou el conflicte.

Per a Comunistes de Catalunya, aquesta regulació fa que els VTC representin una competència deslleial al taxi. Els VTC, que han existit sempre, no poden prestar el mateix servei que el taxi i aquesta regulació només té com a objectiu afavorir a les multinacionals que han practicat la pirateria del taxi, especulant amb llicències i practicant unes relacions laborals absolutament precaritzades. Des del govern de Barcelona i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'ha impulsat una regulació que garanteix els drets dels taxistes, i que té el suport d'aquest sector. Va ser la lluita per defensar-la davant l'ofensiva judicial el que va fer que el govern del PSOE legislés en aquest sentit, i ara el Govern de la Generalitat ha volgut tornar a posar la partida a favor de les multinacionals.

En aquest conflicte tampoc es pot obviar la situació de precarietat i d'inestabilitat laboral que pateixen els treballadors i treballadores dels VTC, als quals també cal defensar d'aquestes pràctiques. Aquestes multinacionals, a més, pretenen desregular per complet el sector del transport de passatgers, de la mateixa manera que ja es va fer amb el transport de mercaderies.

Comunistes de Catalunya dona suport a la lluita del taxi i exigeix al Govern que escolti les seves reivindicacions, i estableixi una regulació que impedeixi la competència deslleial. A més, alerta que no només està en joc la desregulació i precarització d'aquest sector, sinó que a més, les multinacionals que l'estan atacant, volen imposar el mateix model ultraliberal a tots els sectors de l'economia. Per això, la lluita del taxi és una lluita decisiva per frenar l'ofensiva global contra els drets de tota la classe treballadora. Comunistes de Catalunya sempre defensarà els drets de la classe treballadora i uns serveis públics de gestió pública, democràtica i amb un caràcter clarament social.

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma