Comunicat de rebuig a la ratificació, per part del Tribunal Superior de Justicia de Navarra, de la sentencia de 9 anys per abús sexual de La Manada.

Des de Comunistes de Catalunya ens refermem en el rebuig a la sentència que va anunciar a l'abril l'Audiència de Navarra, per la qual es condemnava a 9 anys, per abús sexuals als cinc acusats de "La Manada" i que avui ha ratificat el Tribunal Superior de Justícia de la mateixa comunitat autònoma.

Aquesta confirmació no ha estat unànime, ja que dos dels magistrats han emès un vot particular en contra, afirmant que està suficientment provat que la víctima va patir una agressió sexual, pel context d'intimidació i l'absència evident de consentiment, la qual cosa augmentaria la condemna a 14 anys, processats per violació. A més, demanen un agreujant de tracte discriminatori i vexatori.

Les comunistes no acceptem una sentència que considerem injusta i que continua sense reconèixer la violència que va patir una dona, a la qual, recordem, de manera premeditada, van forçar a entrar a un portal, van violar diversos cops i de manera simultània, sense l'ús de cap mètode anticonceptiu i mentre ho gravaven tot en vídeo.

En un context d'augment i afiançament de forces polítiques d'extrema dreta que atempten directament contra els drets de les dones, amb la dada de 80 agressions sexuals múltiples des de 2016, 92 feminicidis des de principi d'any i amb una denúncia per violació cada 5 hores, no podem permetre una discriminació institucional que ens deixa desprotegides legalment i que crea jurisprudència en el tractament d'aquest tipus de delictes.

Una vegada més, Comunistes de Catalunya rebutgem la Justícia Patriarcal que ens oprimeix i ens violenta, atempta directament contra la nostra integritat, física i psicològica. Fem nostra la reivindicació del moviment feminista, cridem a la mobilització i afirmem que només SÍ és SÍ.

Enfront de la Justícia Patriarcal, organització i autodefensa feminista.

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma