Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, i la portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín, demanen “posar fi a la vulneració de drets i llibertats fonamentals” i se solidaritzen amb les persones preses i processades, entre elles el nostre coordinador general i diputat, Joan Josep Nuet

“L’única sentència adequada i justa a una realitat democràtica ha de ser la llibertat dels presos i les preses polítiques”. Amb aquesta contundent afirmació han valorat avui tant la presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, com la portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín, les acusacions conegudes aquest mateix matí de la Fiscalia de l’Audiència Nacional i l’Advocacia de l’Estat contra les persones encausades en els processos judicials de l’1O. “S’ha de posar fi a la judicialització de la política i s’ha d’acabar amb la vulneració de drets i llibertats fonamentals”, ha dit Albiach. “Els problemes polítics requereixen de solucions polítiques”, ha remarcat. I per això ha proposat que a la reunió que han de tenir tots els partits el proper dia 16 s’abordi aquesta qüestió.

La diputada també ha fet referència a les diferències entre les acusacions d’ambdós òrgans. “Malgrat que hi hagi diferències entre els escrits de la Fiscalia i l’Advocacia, en ambdós casos són acusacions molt greus per la vulneració de drets i llibertats fonamentals que comporten, el que s’està vivint és una anomalia democràtica”, ha lamentat. I ha afegit que “la justícia alemanya i belga, centenars d’experts en dret penal i constitucional i la mateixa advocacia de l’Estat s’han desmarcat de l’acusació de rebel·lió. Però és que a més tampoc hi ha sedició ni malversació, com van demostrar diversos informes de Montoro”.

Per la seva part, la portaveu d’En Comú Podem, Lucía Martín, ha afirmat: “Com a primera força política catalana al Congrés farem tot el que estigui al nostre abast per acabar amb la vulneració de drets, restaurar les llibertats fonamentals i trobar una solució política i democràtica al conflicte”. En aquest sentit, la diputada ha recordat que “els conflictes polítics es resolen políticament, mai amb el govern dels jutges”. Per últim, també ha volgut expressar “la solidaritat de l’espai amb els presos i preses polítiques, les seves famílies i amb totes les persones processades, entre les que es troba el nostre company Joan Josep Nuet”.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma