Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El coordinador general d’EUiA i diputat dels Comuns té previst reunir-se amb el conjunt d’assemblees de la formació d’aquí a final d’any

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha iniciat un recorregut pel país que ell mateix anomena ‘Tomb per Catalunya’. La seva missió és reunir-se, des d’ara i fins final d’any, amb totes les assemblees de la seva formació per analitzar la realitat política “profundament accelerada” dels darrers temps. El propòsit del també diputat dels Comuns és “fer-ne una explicació i contactar de tu a tu amb la militància de base”, amb un tema central: el repte de les pròximes eleccions municipals de maig de 2019. Ja ha estat a Roda de Berà (Tarragonès) i ahir mateix es va trobar amb els companys i companyes de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). Segons explica “hi ha trobades grans i d’altres de petit format, fins i tot algunes amb paella inclosa”, com aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú (Garraf). La pròxima cita la té l’1 de juliol a Vilafranca del Penedès.

Respecte als canvis polítics que viu Espanya ara mateix, Nuet considera que la situació és millor que l’acumulada en els darrers anys: “Hem fet fora Rajoy, el president del govern més corrupte d’Europa, i hi ha un nou govern presidit per Pedro Sánchez gràcies a la moció de censura i els 71 vots determinants d’Unidos Podemos. Ara cal que no defraudi les expectatives de l’esquerra i compleixi el que va prometre quan era a l’oposició”, adverteix el que també fora senador i diputat al Congrés fa uns anys. I en concret es refereix a la derogació de la reforma laboral i la llei mordassa, a la implementació del pacte d’estat contra la violència de gènere i a que el nou govern de l’estat enceti el diàleg amb Catalunya. En aquest sentit, creu que “hem de crear un altre clima polític que no ens trenqui com a societat civil” i que faci possible que “hi hagi noves oportunitats de relació bilateral” entre Catalunya i Espanya. I conclou: “Serem molt exigents amb el govern de Sánchez”.

Pel que fa a Catalunya, després de viure 5 mesos sense govern i ara amb el recent estrenat president de la Generalitat, el coordinador general d’EUiA i diputat dels Comuns afirma que “és una bona notícia que per fi tinguem govern” però també recorda que Catalunya En Comú no va votar favorablement la investidura de Torra, a qui demanen que renunciï a la unilateralitat “que ens ha enfrontat no només amb l’estat sinó a la pròpia societat catalana”, així com que presenti “un programa govern amb un gir cap a polítiques socials”. Si és així, “si el govern de Torra compleix amb la Renda Garantida de Ciutadania, amb el pressupost per les escoles de 0-3 anys… si s’executen aquestes polítiques comptaran amb el nostre suport, i si no hi estarem en contra”, rebla Nuet. Recorda que el govern està en minoria ara que la CUP ja no li dóna suport, i insisteix que trobaran a CatECP si hi ha diàleg amb Espanya i un gir social en la política: “Volem que es facin coses per la gent, sobretot per la que més pateix la crisi, que no té feina, que viu en la precarietat, pendent de les llistes d’espera, d’una plaça a l’escola bressol pels seus fills… Si el govern hi posa solucions, nosaltres estarem en les solucions”, assegura el diputat.

El repte de les eleccions municipals de 2019 és l’altre tema important a tractar en les reunions amb les assemblees d’EUiA. Actualment s’estan desenvolupant els acords de l’assemblea organitzativa dels Comuns i a les localitats s’estan constituint grups promotors com a prèvia a les municipals. Nuet explica que el nou espai polític vol presentar el màxim de candidatures sota el paraigües d’En Comú al conjunt de Catalunya i pel moment s’està discutint si inclouran el nom de Podem.

“La finalitat és constituir candidatures unitàries que sumin les realitats d’ICV, EUiA i Podem, i també a candidatures progressistes i independents, que tenen totalment la porta oberta a participar en aquest projecte”, convida el dirigent d’EUiA i els Comuns. El repte és” consolidar les alcaldies del canvi, començant per Barcelona i Madrid, que van guanyar ara fa 3 anys, i aconseguir-ne més per tenir governs de progrés i ser una força determinant al país”.

 Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma