Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El diputat de Catalunya En Comú Podem fa un alegat de la democràcia al Ple del Parlament i diu que perseguir als Comitès de Defensa de la República forma part de l’actual “criminalització de drets i llibertats”

El diputat de Catalunya En Comú Podem Joan Josep Nuet -ex membre de la Mesa del Parlament, que tornarà a declarar davant el jutge Llarena el pròxim dilluns 7 de maig-, ha estat l’encarregat de donar suport en nom del seu grup a la proposta de resolució de la CUP –que ha estat transaccionada- contra la criminalització dels CDR (Comitès de Defensa de la República).

Nuet ha defensat que els CDR plantegen “mobilitzacions massives, pacífiques i no violentes, a les quals tenen dret” i que són part d’una “llarga llista de persones a qui es persegueix pel que diuen o pensen”, en referència al creixent nombre de condemnes “d’actors, cantants, tuiters, escriptors, pintors…” que en definitiva representen “la criminalització de drets i llibertats de tots i totes”.

El diputat dels Comuns ha volgut recordar una frase de fa anys del que fora vicepresident dels primers governs del PSOE, Alfonso Guerra, qui va dir que dedicaria la meitat de la vida a que els independentistes es poguessin expressar, i l’altra meitat a que no triomfessin. Una frase “intel·ligent” que segons Nuet “s’ha de saber llegir i interpretar”. En aquest sentit, ha remarcat que el tema no és “aprovar si estem d’acord amb el que fan o no els CDR”, sinó “discutir què es pot fer en democràcia, si som demòcrates i els CDR poden existir i lluitar”.

Nuet s’ha preguntat si l’hemicicle escolta les reivindicacions dels moviments socials i si està d’acord amb la PAH, les vagues generals convocades pels sindicats, les mobilitzacions de la Marea Pensionista i el moviment feminista. I s’ha reiterat en la defensa de la democràcia: “Avui va de que tenen dret a existir i a lluitar pels drets fonamentals de tothom”, assolits pels qui van lluitar abans. “Els drets de vaga, reunió, manifestació, llibertat ideològica, els nostres avis i pares no els tenien, van ser conquerits per molts CDR d’aleshores que es van jugar la pell fa molts anys, quan estaven prohibits”, ha emfatitzat el coordinador general d’EUiA i diputat dels Comuns.

“La democràcia consisteix en el lliure debat de les idees, en la lliure mobilització i reunió de la gent. Encara que això que diguin no ens agradi. Democràcia és poder derrotar l’adversari polític a les urnes, no pas empresonar-lo. Espero que amb CDR o sense, aquesta llibertat mai ens abandoni”, ha conclòs Nuet.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma