Comunicat de Comunistes de Catalunya amb motiu de la commemoració del primer de maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora.


Després d'anys de retrocessos socials, ja no hi ha cap dubte que aquesta crisi ha estat una estafa. Els capitalistes han repartit les seves pèrdues i s'han quedat només amb els beneficis. Així és com les empreses es lucren, a través de l'explotació i la precarietat, aprofitant-se de l'atur i la pobresa de la majoria, forçant-nos a produir i consumir un infinit mercat de productes innecessaris, evadint el pagament d'impostos per vies legals o il·legals, corrompent els parlaments a través de grups de pressió, convertint les seves pèrdues en el deute públic dels Estats.

Els efectes d'aquest robatori criminal que anomenen capitalisme els patim en primera persona les classes populars: en la precarietat laboral, en els baixos salaris, en les retallades socials de la salut i l'educació pública, en les pensions de misèria, en la manca d'ajudes per a les persones necessitades. Mai en un període de crisi s'havien perdut tants drets. Ha arribat l'hora de dir prou.

Per això, enguany, celebrem aquest primer de maig amb orgull de classe i esperit combatiu, tot posant l'accent en la completa vigència del Manifest Comunista, del qual commemorem el 170 aniversari, i en la figura de Karl Marx, del qual commemorem el bicentenari del naixement. En aquest context, tal com Marx ens va ensenyar, és fonamental recuperar l'orgull de classe, l'orgull de pertinença a la majoria productiva, i posar el treball digne i les reivindicacions socials en el centre del debat i de la lluita política.

En els darrers temps, la política del nostre país s'ha vist arrossegada a una confrontació identitària. La legítima lluita per la sobirania nacional s'ha desvinculat erròniament de la lluita per l'emancipació de la majoria treballadora. Mentrestant, els grans capitalistes de Catalunya i de tota Espanya no han tingut cap problema en posar-se d'acord cada cop que han hagut de defensar els seus interessos de classe. De Marx vam aprendre, fa 170 anys, que no es pot conquerir la sobirania sense recuperar el control dels recursos naturals i dels mitjans de producció de la riquesa, ni sense l'exercici efectiu del dret a l'autodeterminació de totes les nacions. Per això, més que mai, és necessària la unitat de classe, la unitat popular, la unitat nacional i internacionalista, la unitat de la gran majoria productora de la riquesa, en defensa de la més radical de les formes que pot tenir la democràcia: el socialisme.

La construcció d'un gran front popular unitari és avui un objectiu imprescindible per a superar l'interminable cicle de crisi del capitalisme especulatiu. Per això, cal unitat de totes les forces polítiques i socials progressistes i transformadores amb un objectiu en comú: frenar les forces de la reacció i la repressió antidemocràtica, conquerir un nou horitzó de drets econòmics, socials, civils i nacionals.

Amb motiu del primer de maig, Comunistes de Catalunya fem una crida a la mobilització de la classe treballadora, per una nova societat de justícia, pel repartiment igualitari del treball i de la riquesa, per la veritable sobirania.

Visca el Primer de Maig!
Visca la Classe Treballadora!
Visca el Moviment Obrer!
Visca el socialisme revolucionari!
Visca el Comunisme!

Comunistes de Catalunya
Moviment Obrer

25 d'abril de 2018

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma