Comunicat de Comunistes de Catalunya de rebuig a la sentència masclista del judici de La Manada.

Des de Comunistes de Catalunya rebutgem la sentència anunciada avui per l'Audiència de Navarra, que condemna a 9 anys per delicte d'abús sexual als cinc acusats, per la violació grupal a una noia a la festa de San Fermin del 2016.

Rebutgem la justícia Patriarcal que no aprecia que hi hagi violència ni agressió masclista, i que avui intenta crear jurisprudència justificant davant de la societat que una agressió planejada, premeditada, on s'ha vexat de manera continuada, també durant el judici, a la víctima, pot quedar impune, amb una pena de 9 anys, i no de 22 com demanava la fiscalia. I si tenim en compte el temps de presó preventiva i altres atenuants, ens podem trobar que en 3 anys tinguem aquests violadors al carrer.

La matinada del 7 de juliol de 2016, aquests homes van forçar a una jove a entrar a un portal, on la van violar de manera simultània i en grup, sense protecció, i SENSE CONSENTIMENT, mentre gravaven en vídeo una gesta que ja havien planejat amb antelació. La premeditació es va donar a conèixer més tard a través de les proves aportades al cas, com ho van ser els missatges de WhatsApp en el grup d'amics. A més, en acabar l'agressió sexual, van deixar a la jove en estat de xoc, nua, traient-li el mòbil perquè no pogués denunciar els fets.

Així i tot, i havent-se destapat durant la instrucció del cas que part dels joves ja havien comès un delicte d'agressió sexual a Córdoba, avui, la justícia, còmplice d'aquesta agressió, ens diu a totes que les nostres denúncies no tenen una garantia per la nostra integritat física i psicològica. El missatge és clar: les agressions sexuals poden quedar impunes i si denunciem, ens haurem d'enfrontar al qüestionament i humiliació pública constant dels aparells patriarcals de l'estat. Només cal fer èmfasis en el vot particular emès per un dels jutges, dictant absolució.

Davant aquesta institucionalització de la cultura de la violació, Comunistes de Catalunya fem nostre la reivindicació del moviment feminista i cridem a la participació en les mobilitzacions convocades. NO és NO. Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma