Comunistes de Catalunya condemnem la instrumentalització del poder judicial i l'assetjament portat a terme per l'actual govern de Brasil contra l'expresident Lula Da Silva, candidat a les eleccions del país en representació del Partit dels Treballadors i falsament acusat de suposats delictes de corrupció, encara avui no demostrats.

Comunistes de Catalunya ens afegim als milions de persones que al Brasil i a totes les parts del món clamen justícia i exigeixen la llibertat de Lula, home humil que ha demostrat sobradament la seva honradesa, el seu absolut compromís amb el poble de Brasil i amb la dignitat de tots els pobles de la terra.

Recordem que durant el seu govern, Brasil va viure el temps més pròsper de la seva història recent, va recuperar la seva plena sobirania i va convertir-se en una de les cinc potències emergents del món, implicant-se molt activament en la construcció d'un enfocament antiimperialista de les relacions internacionals. Recordem que durant el seu mandat, es van reduir les desigualtats socials, es va promoure l'educació i la sanitat pública i milers de persones van sortir de la pobresa, després de dècades d'explotació i misèria.

No oblidem que l'actual govern neoliberal de Brasil va arribar al poder després d'un cop d'estat contra la legítima presidenta Dilma Roussef, del mateix Partit dels Treballadors, que també va ser víctima d'un procés judicial fraudulent i una campanya de calúmnies impulsada per les grans corporacions mediàtiques del planeta.

També al nostre país, les institucions democràtiques són víctimes d'una inacceptable instrumentalització política de la justícia, que ha provocat la detenció de representants de la ciutadania i dels moviments socials, artistes i activistes pels seus posicionaments polítics.

Comunistes de Catalunya manifestem el nostre suport incondicional a Lula Da Silva i al partit dels Treballadors del Brasil i fem una crida a la solidaritat internacionalista entre els pobles, avui, més necessària que mai, per véncer definitivament les fosques forces del capital que amenacen la democràcia i la prosperitat dels pobles del món.

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Barcelona, 10 d'abril de 2018



Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma