Actes arreu de Catalunya pel 87è aniversari de la proclamació de la 2a República
Com cada any quan s’acosta el 14 d’abril, data en què es commemora l’aniversari de la Segona República, les assemblees d’EUiA d’arreu del territori organitzen multitud d’activitats reivindicatives, polítiques, culturals i gastronòmiques, moltes vegades en àmbits unitaris. Aquí en podeu trobar unes quantes.

Actes per la República del 13 al 15 d’abril a Blanes

Divendres 13: 19.30h. Acte públic a la Sala de Plens de l’Ajuntament blanenc amb Antonio Maíllo (coordinador general d’IU d’Andalusia, i Joan Mena, diputat d’En Comú Podem al Congrés.

Dissabte 14: 5a Jornada de Recuperació de la Memòria Històrica. Recuperem els búnquers de la Guerra Civil. Amb Alternativa Jove i JEV de Blanes. Càmping La Sardana.

Diumenge 15: 12h. Ofrena al monument dels represaliats pel franquisme. Cementiri de Blanes.

Organitza: Associació Cultural Joan Comorera. Col·laboren: Catalunya En Comú, ICV-EUiA de Blanes, Agrupació Blanenca d’Electors



Abril Republicà a Vilanova i la Geltrú del 12 al 25 d’abril. Activitats destacades

Dissabte 14: Penjada de la bandera republicana al balcó consistorial; caseta a la Rambla Principal de l’Associació Garraf per la República amb materials.

A les 11 del matí, a l’espai de repòs del cementiri municipal, acte institucional en commemoració del dia dels valors republicans.

Diumenge 15: A les 11 del matí a la platja de la República, hissada de bandera i parlaments.

Organitzat per: Associació de Garraf per la República, Amical de Mauthausen, Memòria Històrica de Vilanova i la Geltrú i l’Ajuntament de la ciutat. Col·laboren: Dones amb Memòria, Institut d’Estudis Penedesencs i Teatre Principal.



Festa de la República a Sant Boi del 12 al 15 d’abril

Dijous 12: Penjada de banderes
Divendres 13: 18.30h Espai WELLER al Bar de Cal Ninyo. ‘Socialismo y republicanismo. Un repaso al pensamiento de Antoni Domènech’.
Dissabte 14: 14.30h. Jardins de l’Ateneu. Botifarrada popular (6e)
18.30h. Pl. Ajuntament. Cercavila amb Diabòlics Músics.

20h. Jardins de l’Ateneu. Concert de The Howling Cats DJs. A última flecha i Don Toni.

Diumenge 15: 19.30h. Knaya. Presentació del llibre ‘La Tardor de la Llibertat’, de Víctor J. Jurado. A càrrec de Juanjo Martos.
21h. Knaya. Maria Martí en concert

Organitza: Festa per la República a Sant Boi, Knaya, Weller, La Cova, La Masia, La Fera Ferotge, Diabòlics Músics, Llibreria J.Isart.



Actes i activitats a Mollet 13 i 14 d’abril

Divendres 13: Exposició a la Sala Fiveller. ‘Els jocs oblidats. L’Olimpiada Popular del 36’.

Dissabte 14: 11h. Quatre Bancs. Batucada-cercavila republicana

12h. Plaça de la República. Homenatge amb poemes, música, ofrena floral. I vermut republicà.

Organitzen: Canviem Mollet (ICV, Podem i EUiA de Mollet).

Dijous 12

La Llagosta: 19.30h. Conferència ‘Parlem de República?’ amb Víctor Ríos, historiador i investigador del centre d’estudis sobre moviments socials de la UPF, redactor de ‘Viejo Topo’ i membre de Frente Cívico, i Josep Vendrell, historiador i diputat d’En Comú Podem al Congrés. Presenta i modera Montse Garcia, coportaveu de Podem de La Llagostsa. Sala de Conferències del Centre Cultural (Pl. Alcalde Sisó Pons).

Organitzen: EUiA, Podemos i ICV de La Llagosta

Divendres 13

12h. El coordinador general d’EUiA i diputat de Catalunya En Comú-Podem assistirà en representació del grup parlamentari a l’acte d’homenatge als republicans que foren represaliats pel franquisme, que tindrà lloc al pati de la biblioteca del Palau del Parlament.

Dissabte 14 d’abril

Nou Barris (Barcelona): 10.30h. Manifestació des de Plaça Virrei Amat fins a la Plaça de la República. Parlaments i actuacions.

Organitza: Taula Unitària de 9 Barris per la República, que enguany compleix 10 anys.

Santa Coloma de Gramenet: 11h. Concentració a la Plaça de la Vila. #PrimaveraTricolor

Organitza: Gramenet per la República

Viladecans: 11h. Vermut republicà al Museu Viladecans Ca n’Amat (c/ de les Sitges, 1-3). Tallers infantils amb Trenca’t la Closca.

Organitza: Catalunya En Comú

Sant Feliu de Llobregat: Calçotada d’EUiA. Festa de la República ‘Roses de Llobregat’. Pati de l’Ateneu Santfeliuenc.

12h. Ofrena floral al bust de la República (Pl. Lluís Companys)

12.30h. Vermut i actuació musical amb El Ventilador

13.30h. Intervencions: Lídia Muñoz, regidora ICV-EUiA, Manuel Leiva, regidor ICV-EUiA, i Joan Mena, diputat d’En Comú Podem al Congrés

14h. Calçotada (12,50e)

15.30h. Recital poètic

Organitza: EUiA Sant Feliu. Col·laboren: ICV-EUiA i En Comú Podem

Cornellà: 12.30h Escola Sant Ildefons (Av. St. Ildefons,24 al costat del mercat metro L5 St. Ildefons) vermut musical republicà amb Tapones sorprendentes (versions pop/rock).

13.30h míting amb el coordinador general d’EUiA i diputat Joan Josep Nuet. Presenta la responsable de Dones d’EUiA Cornellà, Vicky Martín.

14h botifarrada de germanor (10e, nens i nenes gratis)

16h Homenatge repu-musical amb L@s repitublican@s y la des-memoria

Organitzen: EUiA de Cornellà, Sant Joan Despí i Esplugues

Manresa: Caminem cap a la 3a República. Dinar popular al Mas Portell (carretera Igualada, km 16). Amanida, paella, postre i beguda 15e.

Organitza: EUiA Bages

El Vendrell: 16h. Acte d’homenatge als defensors de la República al cementiri del Vendrell, fossa comuna passadís central.

Organitza: EUiA El Vendrell

Cerdanyola: 17.30h. Plaça Sant Ramon. EUiA participa a l’acte unitari ‘Cerdanyola per la República’. Ofrena floral, Cant dels Ocells i Himne de Riego, i parlaments d’Albano Dante i Quim Torra. Presenta l’actriu Carme Sansa. Fi de festa amb concert de Cronopios i pica-pica solidari amb els represaliats.

Piera: 17.30h. Homenatge als regidors republicans represaliats pel franquisme. Davant l’Ajuntament.

Organitza: Plataforma per la República i Ajuntament de Piera

Polinyà: 20.30h Sopar ‘Cap a la 3a República’, organitzat per EUiA. Restaurant Rincón de Galicia (Passeig Sanllehy, 21). Amb audiovisuals, música en directe i ball. Preu: 18e (reserves al 608.914.743).

Diumenge 15

Mataró: 11h. Homenatge als brigadistes internacionals (cementiri, carrer dels caputxins, 49 entrada nord). Homenatge a Joan Peiró, sindicalista i polític, mataroní d’adopció. Va ser secretari general de la CNT en els anys 20 i ministre d’Indústria durant la Segona República. Peiró va morir afusellat per les autoritats franquistes el 24 de juliol de 1942.

Homenatge a les víctimes del franquisme (Passeig Cabanelles amb Av. Amèrica). Ofrena floral.

Organitza: Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró

Lloret de Mar: De les 11 a a les 13h. a la Font de la Kaikuta, al barri del Rieral. Segon concurs de truites ‘Tombem la truita’, amb la finalitat de transmetre els valors republicans i, especialment, els de la Segona República.

Organitza: ICV-EUiA de Lloret de Mar

Diumenge 22

Tarragona: 12.30h. Homenatge a les víctimes de la repressió franquista a Tarragona. Al costat del grup escultòric ‘Dignitat’, a la fossa comuna del cementiri de Tarragona (carretera del Cementiri, s/n). Hi haurà parlaments, una actuació musical i l’ofrena floral.

Organitza: Associació de Víctimes de la Repressió Franquista Tarragona

Font : EUiA



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma