Comunicat de Comunistes de Catalunya en motiu de la commemoració del 87è aniversari de la 2a República Espanyola.

En la commemoració del 87è aniversari de la proclamació de la 2a República Espanyola, hem de constatar que la nostra societat segueix molt lluny d'assolir els objectius de justícia social, democràcia i plena sobirania que van impulsar el sorgiment d'aquesta important gesta popular del segle XX. Així mateix, també comprovem com les forces reaccionàries que van destruir la República, per a imposar una negra nit de més de 40 anys, segueixen sent les mateixes que impedeixen l'alliberament dels pobles d'Espanya.

No podem renunciar a la memòria de la 2a República i de totes les persones caigudes en la seva defensa i contra el feixisme. Malauradament, Espanya continua sent avui un Estat oligàrquic on els governants canten el seu amor a la mort, cara al sol, i en contra de la intel·ligència. Espanya és un Estat endarrerit, construït sobre institucions medievals, una monarquia despòtica i no il·lustrada que és governada amb mà de ferro per una piràmide burocràtica de capatassos, cacics i estafadors, demostradament corruptes i ignorants.

Davant la reacció que governa, la República segueix sent el punt de trobada de totes les forces socials progressistes que, des de la pluralitat ideològica i des de la diversitat d'identitats, aspirem a superar l'anacrònica tirania reaccionària per a edificar una societat nova de prosperitat, igualtat i justícia.

Per això, no és suficient defensar la memòria de la República passada, també és necessari construir els fonaments de la República futura. No n'hi ha prou amb commemorar la República, també és imprescindible comprometre'ns amb ella, militar per la República, lluitar col·lectivament per assolir-la.

Comunistes de Catalunya mai no hem abandonat ni defugit el nostre compromís amb la República. Una República que ha de ser producte de la voluntat popular, lliure expressió de la majoria social, i que ha de concretar-se a través d'un procés constituent des de la base, que permeti l'exercici efectiu del dret a l'autodeterminació dels pobles d'Espanya. Una República Federal, o una unió confederal de Repúbliques lliurement associades, que ha de vetllar per la prosperitat de la majoria, per la salut, per l'educació, per la recerca científica i per l'equilibri amb el medi ambient. Una República democràtica i feminista de persones treballadores, lliures i iguals davant la llei, que cooperin en benefici del bé comú. Una República que ha de ser social, igualitària i solidària i, per tant, socialista, internacionalista i revolucionària.

Visca la República!

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Etiquetes de comentaris: , , ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma