Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El president de CatECP titlla “d’intolerable” la decisió del TS i emplaça a donar-hi una resposta “unitària, transversal i democràtica”

“Ahir vaig començar la meva intervenció al ple dient que estàvem vivint una de les hores més fosques de la història del nostre país, i avui s’ha confirmat d’una forma brutal”, ha dit el president de Catalunya en Comú Podem en saber la decisió del Tribunal Suprem. “Avui hem vist com Marta Rovira s’ha exiliat i Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa seran empresonats pel decret del jutge Llarena juntament amb els que ja són a la presó”, ha recordat el diputat. I ha continuat: “Alhora hem conegut el processament d’altres dirigents polítics d’aquest país, entre d’altres el nostre company Joan Josep Nuet, que serà jutjat per permetre un debat democràtic al Parlament de Catalunya”.

“L’actuació del TS és absolutament desproporcionada i intolerable, i afecta els drets i llibertats dels nostres representants polítics i representants socials i també els drets i llibertats de tota la ciutadania, tant d’aquells que els van votar com els que no”, ha lamentat Domènech. “Tot plegat es dona en un marc de retrocés de drets i llibertats tant a Catalunya com a la restat de l’Estat, com hem vist amb els casos dels rapers”, ha advertit. El president de CatECP considera que “estem vivint el tancament repressiu de capítols, però això no pot set el tancament de les aspiracions diverses i plurals del conjunt de la ciutadania”. “El que estem vivint avui no pot ser la derrota d’un país”, ha remarcat.

Davant d’això, CatECP reclama una resposta “unitària, transversal i democràtica”. “Per això cal cercar aliances àmplies, transversals i diverses, que uneixin el conjunt dels demòcrates i el conjunt dels catalanistes”, ha concretat, “i ens hem de conjurar avui com mai per fer fora el Partit Popular i acabar amb l’onada d’autoritarisme que estem vivint”. “Hi haurà temps per reflexionar, i per actuar amb la màxima unitat possible i fins i tot impossible”, ha conclòs.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma