Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El diputat de Catalunya En Comú-Podem diu que els informes del Síndic de Greuges s’han d’assumir tant si agraden com si no i recorda que la institució fa mesos que denuncia “la regressió en materia de drets i llibertats que estem patint”

En la sessió del Ple del Parlament d’aquesta tarda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha presentat un informe sobre les actuacions al voltant de l’1-O. El representant de Catalunya En Comú-Podem en el debat ha estat Joan Josep Nuet, qui en primer lloc ha volgut fer un reconeixement del paper institucional de la Sindicatura, “una de les institucions de control democràtic de Catalunya”, i del seu caràcter independent, davant aquells qui qüestionen els seus darrers informes i l’assimilen al procés. Nuet, que ha qualificat d’afilats i rigorosos els informes del Síndic, ha remarcat: “Podem estar-hi d’acord o no, però hem de saber acollir-los a les dures i a les madures, reforcin o no el nostre relat”. En els darrers mesos, Ribó ve denunciant la regressió en matèria de drets i llibertats que estem patint a Catalunya i l’ús partidista de la justícia.

En la seva intervenció, Nuet ha titllat l’1-O com “una jornada històrica, un dia que durarà anys com diria Ovidi, sobretot per aquells i aquelles que vam defensar les escoles”. El diputat dels Comuns ha assenyalat però, que va tenir “potencialitats i limitacions”, i que cal constatar aquestes últimes també, perquè tot i que la repressió desfermada per part dels cossos policials de l’Estat que es va viure l’1-O és “una pàgina negra que no pot quedar impune”, ha recordat als independentistes que “s’ha utilitzat per donar continuitat de manera mecànica a polítiques que no tenen suport social”.

Finalment, Nuet ha denunciat que estem sota un desenvolupament inconstitucional del 155, que s’ha fet un ús abusiu de la presó preventiva i que s’han criminalitzat idees polítiques.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma