Les marques mostren la millor cara dels interessos capitalistes. Totes s'exhibeixen amb eslògans positius i alegres, evoquen la grandesa de l'ésser humà i mostren amb orgull el seu pretès "compromís social". Les marques ens mostren un capitalisme modèlic, on no hi ha pobresa ni desigualtat social, on tothom és recompensat justament pel seu esforç, on tot és possible a través del treball i el mèrit.



Marques, la hipocresia del capitalisme


Malauradament, l'atenció que tenen les marques per la seva imatge no va acompanyada de la coherència que se'ls exigiria si, per exemple, fossin partits polítics. Més enllà de la seva imatge filantròpica i benefactora, darrere de les marques hi ha corporacions capitalistes que exploten a milers de persones treballadores, que destrueixen el medi ambient del planeta, que espolien els pobles i depreden els recursos naturals.



Això tampoc no estranya ningú, ja que, en definitiva, tothom sap que les marques formen part d'un negoci i que l'objectiu de les corporacions no és cap altre que el lucre dels seus accionistes. Tanmateix, la propaganda de les marques s'ha tornat tan omnipresent i invasora que periòdicament ens hem de recordar que tota la publicitat és simplement mentida.




El virus de la publicitat


Darrere de les marques, no només hi ha productes, també hi ha ideologia, ideologia liberal. Les marques promouen estils de vida, formes de comprendre la realitat que ens envolta, valors, principis.



A través de la publicitat, les marques introdueixen en les nostres ments falses necessitats, fan créixer en nosaltres desitjos absurds, ens persuadeixen, ens sedueixen i planten les seves idees en els nostres cervells. D'aquesta manera, sense adonar-nos, fan que arribem a pensar les seves idees com a nostres.

La publicitat és l'art de la persuasió subtil, una disciplina que no deixa de progressar a un ritme frenètic, que envaeix tots els àmbits de la vida, que penetra en la nostra intimitat i condiciona la nostra realitat. La publicitat és un virus destructiu, els efectes del qual no han estat encara profundament analitzats.



Quina és la responsabilitat de la publicitat en l'augment de la depressió a la nostra societat? De quina manera està afectant la sobreexposició a la publicitat a la infància i l'adolescència? Fins a quin punt interfereixen i condicionen les campanyes publicitàries la democràcia parlamentària? Totes aquestes preguntes, de moment, segueixen sense resposta.



Comunistes, un partit per la vida


Comunistes de Catalunya som més que una marca, som un partit per la vida. Som un partit de persones humils i treballadores, sense cap altra força que l'organització col·lectiva.



Som un partit fet de gent implicada en les lluites socials, pel treball digne, pel dret a l'habitatge, per una salut, una escola i una universitat públiques, gratuïtes i de qualitat, per una relació equilibrada amb el medi ambient, pel feminisme i la igualtat efectiva de drets, per l'emancipació social i nacional de tots els pobles del món.

Som un partit de classe per a la classe treballadora, una organització nacional per a l'alliberament nacional i la plena sobirania, una força social internacionalista present a tot el món.



Som un partit amb principis, hereu d'una llarga tradició de lluita pels drets de les persones oprimides i en defensa de l'humanisme, la ciència i la raó. Som el fil roig de la història.



No hem vingut a vendre res, només ens dirigim a tu per a estendre't la mà i compartir la lluita. Amb unitat i compromís podrem vèncer l'Imperi de les corporacions.



Ara et toca a tu. Pren partit. Organitza't. Milita!

Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma