Comunistes de Catalunya en defensa de la unitat de la classe treballadora i del catalanisme popular, per la multilateralitat, l'internacionalisme i l'autodeterminació.

Unitat de la classe treballadora i del catalanisme popular


Comunistes de Catalunya som un partit de classe, format per persones treballadores. El nostre partit és reflex de les diverses identitats nacionals de la classe treballadora catalana, però aquesta pluralitat no és evidència d'indefinició, sinó mostra de la nostra profunda relació amb la classe treballadora del nostre país.

Comunistes de Catalunya som un partit català amb un projecte nacional i la nostra defensa d’una República Catalana no la fem en nom d'ideals abstractes, de romanticismes històrics o d’una idea de poble indefinida, sinó per un nou model de desenvolupament econòmic i social que posi al davant la millora de les condicions de vida materials de les persones. Sabem que la lluita per l'emancipació nacional és indestriable de la lluita per l'emancipació social. És en la interrelació de les dues lluites on habita el potencial revolucionari del nostre temps.

Comunistes de Catalunya defensem el catalanisme popular com un projecte nacional radicalment social, democràtic, unitari i inclusiu de la classe treballadora catalana. Un projecte que confronta amb el projecte de nació identitari, territorialista, historicista i etnicista de la dreta xovinista catalana. Un projecte que fonamenta la sobirania del poble de Catalunya en el dret de la classe treballadora a controlar democràticament els recursos naturals i els mitjans de producció i a distribuir justament la riquesa nacional.

Comunistes de Catalunya som un partit pel bé comú, mantenim el compromís amb la unitat popular i treballem per a construir una nova majoria social transformadora.

Multilateralitat i internacionalisme per l'autodeterminació


Comunistes de Catalunya sabem que la sobirania d'una nació depèn en bona mesura de la seva capacitat de cooperar amb la resta de nacions. Per això, sabem que un procés constituent a Catalunya és inseparable de processos constituents per a tots els pobles d'Espanya. Treballem en una aliança de classe per la República Federal Plurinacional, Pluricultural i Plurilingüe dels pobles d’Espanya.

Comunistes de Catalunya som un partit revolucionari i entenem que la ruptura amb l'ordre constituït és consubstancial al nostre projecte polític. Rebutgem l’aplicació del 155 i la instrumentalització política de la justícia que fa el govern reaccionari del PP, amb la connivència de C's i PSOE. Rebutgem la unilateralitat perquè trenca la unitat de la classe treballadora catalana i perquè limita la capacitat de teixir aliances internacionalistes.

Comunistes de Catalunya defensem la celebració d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya amb plenes garanties democràtiques i amb efectes polítics i jurídics vinculants. Per això, hem treballat i trobat el suport del moviment comunista internacional i de molts moviments polítics de l'esquerra espanyola i europea que donen suport al referèndum. Per això, seguim apostant per la multilateralitat i l'internacionalisme.

Comunistes de Catalunya fem una crida a l’organització de la classe treballadora, a la mobilització pels drets socials i nacionals.

Pren partit! Organitza't! Milita!

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Etiquetes de comentaris: , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma