Comunistes de Catalunya a Mollet denunciem la situació de col·lapse que pateixen els serveis d'urgències a la nostra ciutat, però també a la nostra comarca i al conjunt de Catalunya.

Amb l'arribada de la grip, els professionals de la salut i les persones usuàries estan patint l'efecte del col·lapse als serveis d'urgències, tant dels hospitals com dels centres d'atenció primària.

En els centres d'atenció primària, la cita al metge de capçalera es programa per damunt dels 21 dies de retard. Això obliga a les persones usuàries a acudir als serveis d'urgències hospitalaris. Tampoc els hospitals tenen capacitat per atendre l'actual demanda, la qual cosa provoca situacions greus, com el tractament de pacients als passadissos i esperes de més de 4 dies per accedir als llits.

Aquest drama social no és una situació puntual. És una manca de recursos generalitzada que es repeteix, any rere any, i que s'agreuja amb l'arribada de la temporada de grip. Una situació crítica a la qual s'ha arribat per la imposició de més de nou anys de retallades antisocials i reaccionàries en la salut pública.

El Pla Nacional d'Urgències de Catalunya (PLANUC), que el Departament de Salut va llançar l'any passat, no està donant bons resultats a causa de la manca de recursos econòmics i humans.

La situació dels hospitals i centres d'atenció primària de tot Catalunya és insostenible i suposa no només la incorrecta atenció sanitària a la ciutadania, sinó també l'explotació sistemàtica i inacceptable del personal professional de la salut.

Des de Comunistes de Catalunya alertem de la necessitat de mesures urgents per a pal·liar la insostenible de la salut pública catalana. És imprescindible reforçar el sistema públic amb més i millors recursos tècnics, amb més recursos humans, i és necessari fer-ho sense demora.

Emplacem a la classe treballadora i als moviments socials a la mobilització en defensa de la salut pública, universal i de qualitat.

Comunistes de Catalunya
Mollet

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma