Comunicat de Comunistes de Catalunya davant la detenció i l'ordre d'empresonament injustificable del govern de la Generalitat de Catalunya.

En defensa del govern legítim


Comunistes de Catalunya rebutgem rotundament l'empresonament injustificable sense fiança del vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Raül Romeva, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Meritxell Borràs i Carles Mundó.

Considerem que aquestes detencions tenen una motivació purament política i que no poden ser justificades des dels principis democràtics i el respecte als drets humans. Es tracta d'una repressió inadmissible contra els representants electes del poble de Catalunya per delictes inexistents, com a revenja per haver desenvolupat el seu programa electoral.

Rebutgem l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i la destitució del govern legítim de Catalunya, elegit per una majoria de la ciutadania en les passades eleccions del 27S.

Considerem que aquestes detencions formen part d'una perillosa ofensiva reaccionària del govern del Partido Popular que ataca directament els fonaments elementals de la democràcia. Es tracta, sens dubte, d'una nova instrumentalització política de la justícia per part d'un Partido Popular que, cal recordar-ho, acumula gairebé un miler de causes obertes per corrupció. Aquestes actuacions demostren, en darrera instància, els dèbils fonaments democràtics de l'Estat espanyol.

Unitat per la Democràcia: ningú a les presons per motius polítics


Comunistes de Catalunya exigim l'alliberament immediat de tots els presos polítics de l'Estat espanyol, de tots els membres del govern i dels companys Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, així com la retirada dels càrrecs contra el camarada Joan Josep Nuet i la resta de membres de la Mesa del Parlament, amb la presidenta Carme Forcadell al capdavant. Exigim la retirada dels càrrecs contra el govern de la Generalitat i el seu president, Carles Puigdemont.

Exigim al govern del Partido Popular que desisteixi de la seva estratègia d'instrumentalització de la justícia i enfronti amb diàleg i política allò que és un conflicte únicament polític.

Comunistes de Catalunya fem una crida al Front Democràtic, a la unitat de totes les forces socials en defensa de les institucions catalanes, els principis democràtics, les llibertats i els drets humans. Fem una crida a la mobilització pacífica i a la resistència solidària contra la repressió reaccionària del govern espanyol.

Ningú a les presons per motius polítics!

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Barcelona, 2 de novembre de 2017

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma