Comunicat de Comunistes de Catalunya en el 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones i les Nenes.

En la Resolució del 1r Congrés de Comunistes de Catalunya en contra de les violències masclistes, aprovada per unanimitat el passat mes de juny, dèiem:
"El sistema capitalista se sustenta en l'explotació de la classe treballadora. I aquest model únic imperant del patriarcat se sustenta en l'explotació de les dones".

Les dones feministes i comunistes estem orgulloses de portar aquestes dues etiquetes allà on anem, ja que estem convençudes que la lluita obrera per avançar cap a un altre sistema econòmic on el centre no siguin els diners (és a dir, superar el capitalisme) i la lluita feminista perquè els patrons masculins deixin de ser al centre (és a dir, superar el patriarcat) és aprofundir la democràcia, transitar el camí cap a una democràcia real que anomenem socialisme. En canvi, els governs europeus, espanyol i català, protagonitzen una deriva neoliberal i, sota el pretext de fer front a la crisi econòmica, opten per polítiques que atempten contra els drets de les dones.

Les reformes laborals i les retallades dels pressupostos públics ataquen directament els drets de les dones i el nostre benestar: quan es redueixen les plantilles als serveis públics, les primeres afectades som les dones perquè som nosaltres qui treballem majoritàriament als serveis sanitaris, l'ensenyament, els serveis socials... D'altra banda, retallant aquests serveis es redueix la protecció social i a moltes dones se'ls multiplica el treball no remunerat.

El nombre de feminicidis a Catalunya i a l'Estat és del tot inacceptable. No n'hi ha prou amb lamentar-se o fer un comunicat de rebuig quan es produeix l'assassinat d'una dona; o anar un cop a l'any a una manifestació (que s'ha de seguir fent). L'assassinat és només la punta d'un iceberg de violència masclista. Cal que les persones comunistes, dones i homes, que aspirem a una societat lliure, ens impliquem en la prevenció, detecció i rebuig de conductes abusives: en els llocs de treball, en la nostra família, en els centres educatius i en els nostres pobles. Cal seguir exigint als Governs els pressupostos necessaris per fer front a aquesta lluita.

Comunistes de Catalunya adquireix el compromís concret de lluitar contra la violència masclista. I per això cada cèl·lula situarà aquest tema com a un dels eixos de treball i concretarà les accions a desenvolupar necessàries per intervenir millor en la societat: formatives, de conscienciació, d'agitació."

Volem denunciar també la situació de doble desemparament i violència que pateixen les dones migrants, ja que els estaments judicials i socials les abandonen i no són capaços de garantir la seva defensa davant la gravíssima vulneració dels seus drets en situacions d'agressions sofertes tant en l'àmbit familiar com en el laboral.

Està sent un macabre exemple de violència masclista el judici de Pamplona, en què se suposa que es jutja un grup de cinc violadors (alguns amb antecedents i condemnes per violència masclista i agressions sexuals i dos pertanyents a dues institucions eminentment masclistes i patriarcals com són l'exèrcit i la guàrdia civil) i que s'ha transformat en el judici a una dona violada. Els cinc monstres menyspreables que van violar una dona jove, molt jove, estan sent tractats amb guant de seda pels mitjans de comunicació, fins i tot, com si fossin ells les víctimes, amb la complicitat del poder executiu, i tota la resta de poders de l'estat, que ho estan tolerant i fomentant. En canvi, amb la dona, que és la víctima d'una violació salvatge i brutal, estan sent implacables i despietats, qüestionant-la per la seva vida, per la seva manera de comportar-se, etc., i el missatge que volen fixar a la societat és que la dona va ser violada perquè s'ho va buscar.

És terrible, perquè a més a més del duríssim tràngol que representa per a la dona víctima de la violació, haver de reviure aquell fet tan i tan traumàtic, sentir i visualitzar les gravacions, saber que els seus violadors l'han estat seguint per encàrrec durant mesos i veure com la justícia ho accepta, i sobretot com els mitjans de comunicació la qüestionen i la jutgen a ella, a ella que n'és la víctima!!, i minimitzen, justifiquen i fins i tot mitifiquen en positiu als violadors.

Totes estem en perill, perquè amb això s'estan creant precedents perillosíssims, que envien un missatge clar de desemparament de la víctima, perquè qui estan rebent el suport de TOTS els poders: mediàtics, judicials, polítics, econòmics (per cert els sindicats "majoritaris" han dit alguna cosa?), etc., són els violadors.

Davant aquesta agressió només podem respondre amb unitat i claredat: tots els homes i dones que lluitem per la igualtat, per la justícia social, per transformar el món per a conquerir una societat més justa i que sabem que per això hem d'acabar per igual amb el capitalisme i el patriarcat, no podem restar impassibles davant les violències vers les dones, cal ser agents actives i actius per combatre-les en totes les seves expressions (violències físiques, psicològiques, simbòliques, institucionals, econòmiques, etc.), cal practicar la igualtat en tots els àmbits de la vida, i denunciar la vulneració dels drets de les dones que es produeix quan se n'exerceixen violències masclistes, pel fet de ser dones.

Comunistes de Catalunya, en coherència amb el nostre compromís per l'erradicació de les violències masclistes, ens adherim al "http://caladona.org/2017/11/manifest-25n-2017-ens-volem-vives-lliures-i-rebels-juntes-som-mes-fortes/" manifest i a la convocatòria unitària del moviment feminista, i cridem a la participació en la manifestació, que amb el lema "Ens volem vives, lliures i rebels!" està convocada pel 25 de novembre a les 18 h a plaça Universitat de Barcelona i a les manifestacions i actes que es faran arreu del territori.

Germana, nosaltres sí que et creiem!!
Perquè ens hi va la vida!!
Perquè no volem ser valentes, volem deixar de tenir por!!
Perquè ens volem vives, lliures i rebels!!
Perquè juntes som més fortes!!
Perquè volem una vida lliure i lliure de violències!!

23 de novembre 2017



Comunistes de Catalunya

Dones Comunistes

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma