Una nova edició d'aquesta cursa homenatge a les Olimpíades Populars de Barcelona 1936.

Aquesta activitat té el seu origen l’any 2008, moment en què celebràvem el desè aniversari del naixement d’Esquerra Unida i Alternativa. Ens vam plantejar la realització d’un esdeveniment especial i vam decidir homenatjar un episodi republicà que ens tenia el cor robat: el projecte de l’Olímpiada Popular de Barcelona de 1936. Així doncs, i aprofitant que era any Olímpic, vam dur a terme aquest reconeixement ‘actiu’ amb una activitat esportiva i cultural.

L’Olimpí­ada Popular, organitzada per part d’entitats cíviques i treballadores, s’havia de dur a terme a Barcelona, del 19 al 26 de juliol de 1936, com a resposta a l’Olimpí­ada de Berlí­n, que havia esdevingut una eina d’apologia del feixisme i la xenofòbia. El cop militar feixista del General Franco, produït 24 hores abans, va impedir que aquest fraternal projecte es desenvolupés. Tanmateix, molts dels atletes que ja s’havien desplaçat a Barcelona, van decidir allistar-se solidàriament coma a milicians, generant així l’embrió del que posteriorment serien les Brigades Internacionals.

Des de la línia de recuperació de la memòria democràtica de la nostra fundació, vam observar que el millor homenatge a aquest bonic projecte era intentar-lo dur a terme… almenys amb una cursa i una caminada! Això sí, mantenint l’esperit de fraternitat i de respecte a l’adversari de l’Olimpí­ada Popular, deixant en un segon pla la competitivitat, l’espectacle i l’interès per récords i marques.

Més info: Cursa Companys

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma