Rifondazione Comunista ha expressat a través d'un comunicat la seva solidaritat amb el poble de Catalunya i ha apel·lat a la Unió Europea a intervenir.

Rifondazione Comunista-Sinistra Europea expressa la seva total solidaritat amb la ciutadania catalana i de tota Espanya que veu amenaçada avui la convivència civil i la democràcia amb la resposta autoritària del govern de la dreta de Rajoy al referèndum.

El bloc reaccionari en el govern està portant a un trencament que pot tenir resultats desastrosos. És intolerable que hi hagi presos polítics en un país europeu. Per a fer front a una iniciativa unilateral de les autoritats catalanes, aquesta escalada repressiva no és justificable.

Estem propers a Ada Colau i altres alcaldes catalans que estan en el punt de mira del govern. Donem suport als nostres companys d'Izquierda Unida, Unidos Podemos, Catalunya en Comú i Barcelona en Comú que en aquestes hores s'han pronunciat en defensa dels drets i les llibertats democràtiques i han fet una crida a la participació en les manifestacions contra la repressió a Catalunya.

Mentre que la dreta divideix els pobles d'Espanya, l'esquerra radical surt als carrers a Madrid i a Barcelona per la democràcia, les llibertats civils, el diàleg i l'acord.

Els comunistes i les formacions de l'esquerra radical defensen amb raó una solució negociada i l'inici d'un diàleg constructiu a partir del reconeixement del dret del poble català a expressar democràticament la seva voluntat.

L'esquerra federalista i republicana reconeix el dret a l'autodeterminació del poble català i defensa la llibertat d'expressió.

El govern italià i la Unió Europea a què esperen a intervenir per tornar al govern de Rajoy a la terra?

Maurizio Acerbo, Secretari Genral de RC
Marco Consolo, Responsable del Departament d'Exteriors de RC

Rifondazione Comunista

Etiquetes de comentaris: , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma