En un comunicat publicat a l'Humanité, el Partit Comunista Francès ha rebutjat l'actuació repressiva de l'estat espanyol contra el poble de Catalunya i ha fet una crida al govern de Rajoy a "raonar" i a obrir "negociacions" per a l'expressió democràtica del poble català.

La informació que ha anat arribant aquestes setmanes sobre les actuacions de l'Estat espanyol a Catalunya és molt alarmant.

Després de les amenaces contra els funcionaris electes, periodistes, impressors, proveïdors de materials i la forta presència de la Guàrdia Civil en la vida quotidiana dels catalans, les detencions i cerques d'aquest matí a la Generalitat són un pas més en la violència.

Sigui quina sigui la nostra opinió sobre la independència o la consulta plantejada l'1 d'octubre, no és justificable aquest ús de la força. Això no resol de cap manera la qüestió de l'autodeterminació catalana o el model institucional que es desenvoluparà a Espanya. Això fins i tot podria provocar ruptures perilloses per a la pau i la seguretat de la població.

El PCF crida al govern de Rajoy a raonar. Les negociacions han de començar amb un nou procés que garanteixi als catalans, a més d'altres nacionalitats històriques, un debat seriós i plural, així com les condicions per a una veritable expressió democràtica. Cal emprendre un treball substantiu per a una revisió constitucional que permeti superar els bloqueigs actuals. Recolzem, juntament amb els nostres aliats espanyols, la idea d'una República Federal en un estat plurinacional.

PCF

20 de setembre de 2017

Catalogne : rien ne justifie un tel usage de la force

Etiquetes de comentaris: , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma