Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La Coordinadora Federal d’Izquierda Unida anima la militància a participar a les mobilitzacions contra la repressió del “bloc reaccionari” i segueix reclamant un referèndum efectiu

La Coordinadora Federal d’Izquierda Unida ha aprovat aquest dissabte un document en què considera la convocatòria del proper 1 d’Octubre com una mobilització que “pot servir com a exigència del dret a decidir i com a protesta per les accions irresponsables” del Govern del PP. Davant “la repressió del govern i del bloc reaccionari”, IU anima la seva militància a participar a les “multitudinàries mobilitzacions” que es donin els propers dies a Catalunya i a d’altres parts de l’Estat.

El document reclama una “solució política” al conflicte polític existent a Catalunya que passi per “un referèndum pactat que permeti a la societat catalana decidir sobre el seu futur”. “El 80% de la societat catalana ha manifestat el seu interès en exercir el dret a decidir, i això no pot ignorar-se”, assenyala.

La Coordinadora Federal d’IU denuncia “la repressió i l’autoritarisme” que està exercint el govern del PP i considera “gravíssima” la “vulneració de drets fonamentals” comesa, unes accions que afecten “al conjunt del ciutadans de l’Estat i no només a una part de la població catalana”, alerta. “L’actitud del govern d’Espanya és antidemocràtica, irresponsable i reaccionària”, afirma el text.

Davant d’això, Izquierda Unida referma el seu compromís a treballar per fer possible el referèndum i mostra el seu suport a la celebració aquest diumenge a Saragossa d’una assemblea de parlamentaris i alcaldes de tot l’Estat, la qual “exigeix una solució política i denuncia la repressió del govern com un retrocés gravíssim de les llibertats”.

Per part d’Esquerra Unida i Alternativa han assistit a la Coordinadora Federal el coordinador general, Joan Josep Nuet; i la responsable de Món del Treball d’EUiA i coordinadora de Plurinacionalitat d’IU, Núria Lozano, que ha estat la ponent del document. El text, que ha estat treballat conjuntament entre IU i EUiA, ha estat aprovat per 50 vots a favor i 9 abstencions.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma