El poble veneçolà ha ratificat la proposta d'Assemblea Nacional Constituent del President Maduro.

Més de 8 milions de vots han avalat l'Assemblea Nacional Constituent, als quals caldrà sumar els 700.000 dels departaments d'elecció indígena. En un clima de terror, d'odi, de por, amb missatges catastrofistes, assetjats pels mitjans partidistes de la ultradreta, més de 8 milions de veneçolans van sortir alegres i pacifics al carrer a votar.

No compten les imatges que il·lustren les cues per votar, no importa l'enorme èxit de la consulta que han estat prop als nivells més alts de participació dels darrers 18 anys. La manipulació de missatges de l'oposició i dels mitjans, transmetent violències esporàdiques, són les que han aparegut en les televisions d'Espanya, d'Europa i de mig món.

No han informat dels continguts de la constituent, si beneficiava o no a la majoria del poble veneçolà, o si se li atorgava o no més poder a la ciutadania, o més garanties per a una economia pròpia, sobirana i no lligada al FMI o al Banc Mundial.
S'han ignorat declaracions d'intel·lectuals de prestigi universal, el mateix pontífex Francisco, o les gestions de presidents com Zapatero, advocant per la negociació. Gestos com alliberar al cap de l'oposició Leopoldo López, que pretenien contribuir a la crida per la pau, han alimentat la insurrecció. S'ha ignorat també el suport a la Veneçuela legítima, per part d'altres països, si es construïa Pàtria o es lliuraven els recursos naturals a l'imperi i als seus aliats.

Tampoc si EUA i els seus aliats han deixat d'importar petroli de Veneçuela en aquests dies, que en el període del 2014 al 2015 va contractar l'11 % del total de les importacions d'EUA

No s'ha informat si la constitució veneçolana permetia aquest procés assembleari o no.

Només un objectiu: enderrocar a Maduro i al seu Govern, acabar amb el procés bolivarià. Abans ho van intentar amb Cuba i no ho van aconseguir. Sí ho van aconseguir implantant dictadures feixistes a Xile, Argentina, Uruguai i altres països provocant desenes de milers de desapareguts, morts, torturats i empresonats i l'espoli de les seves riqueses. Altres invasions de l'imperi i els seus aliats en Orient mitjà porten dècades de guerres sense perspectives de consolidar estabilitat política en aquests Estats, al quer cal afegir la tragèdia de milers de refugiats i refugiades per tot el món sense protecció ni garanties de solució.


Comunistes de Catalunya expressa el seu reconeixement i solidaritat amb el poble veneçolà que ha demostrat una clara voluntat d'apostar per la pau i la concòrdia, per les seves institucions i pel seu govern. Per les conquestes socials, en matèria de sanitat o educació, a mantenir les pensions, incrementar els salaris, en la construcció d'habitatge públic, a fer-se respectar davant la comunitat internacional i en ser un exemple pels pobles de Llatinoamèrica i d'altres continents de Llibertat.

Comunistes de Catalunya confia que aquest exemple suposi per a l'oposició el reconeixement de la seva derrota, els faci desistir de les seves pràctiques terroristes als carrers de les ciutats de Veneçuela, s'imposi el seny i contribueixin a eradicar la violència terrorista.


1 d'agost de 2017

Comunistes de Catalunya
Texto en castellanoEl pueblo venezolano ratificó la propuesta de Asamblea Nacional Constituyente del Presidente Maduro


Más de 8 millones de votos, a los que habrá que sumar los 700.000 votos de los departamentos de elección indígena, avalaron la Asamblea Nacional Constituyente.En un clima de terror, de odio, de miedo, con mensajes catastrofistas, asediados por los medios partidistas de la ultraderecha,más de 8 millones de venezolanos salieron alegres y pacificos a la calle a votar.

No importan las imágenes que ilustran la participación, no importa el enorme éxito de la consulta que se acercó a los niveles más altos de participación de los últimos 18 años. La campaña de manipulación de los mensajes de la oposición y de los medios de comunicación transmitiendo puntuales actos de violencia por parte de los «guarimberos» (terroristas urbanos pagados por la derecha) es lo que ha aparecido en las televisiones de España, de Europa y de medio mundo.

No han informado de los contenidos reales de la constituyente, si beneficiaba o no a la mayoría del pueblo, o si se le otorgaba o no más poder al pueblo o más garantías para avanzar hacia una economía soberana y no dependiente del FMI o el Banco Mundial. Se han ignorado declaraciones de intelectuales de prestigio mundial, del mismo pontífice Francisco, o las gestiones de presidentes como Zapatero abogando por la negociación, gestos conciliatorios como la casa por cárcel al líder de la oposición Leopoldo López en la creencia de que podía contribuir con llamados a la paz y no a la insurrección como finalmente ha hecho, o el apoyo que también ha tenido Venezuela de otros países, que los ha tenido, si se construía Patria o se entregaban los recursos naturales al imperio y a sus aliados.

Tampoco si EUA y sus aliados han dejado de importar petróleo de Venezuela en estos días, que en el período del 2014 al 2015 contrató el 11 % del total de las importaciones de EUA.

No se ha informado si la constitución venezolana permitía este proceso asambleario o no.

Solo un objetivo, derrocar a Maduro y a su Gobierno, acabar con el proceso bolivariano. Antes lo intentaron con Cuba y no lo consiguieron. Sí lo consiguieron implantando dictaduras fascistas en Chile, Argentina, Uruguay y otros países provocando decenas de miles de desaparecidos, muertos, torturados y encarcelados y el expolio de sus riquezas. Otras invasiones del imperio y sus aliados en Oriente medio llevan décadas de guerras sin perspectivas de consolidar estabilidad política en esos Estados, a lo que se suma la tragedia de miles de refugiados y refugiadas por todo el mundo sin protección ni garantías de solución.

Comunistes de Catalunya expresa su reconocimiento y solidaridad con el pueblo venezolano que ha demostrado una clara voluntad de apostar por la paz y la concordia, por sus instituciones y por su gobierno. Por las conquistas sociales, en materia de sanidad o educación, en mantener las pensiones, incrementar los salarios, en la construcción de vivienda pública, en hacerse respetar ante la comunidad internacional y ser un ejemplo de justicia y libertad para los pueblos de Latinoamérica y de otros continentes.

Comunistes de Catalunya confía en que este ejemplo suponga a la oposición el reconocimiento de su derrota, les haga desistir de sus prácticas terroristas en las calles de Venezuela, se imponga la sensatez y contribuya a acabar con la violencia.

1 de agosto de 2017

Comunistes de CatalunyaComunistes de CatalunyaComparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma