Comunistes de Catalunya saluda efusivament la ratificació manifesta avui al Parlament Europeu a favor del nou acord de diàleg i de cooperació entre la UE i Cuba, que enfonsa així del tot la que va ser coneguda com a "posició comuna europea" , aquesta versió de bloqueig econòmic i financer que en el seu moment promogués l'expresident espanyol José Ma. Aznar que persistia i condicionava les relacions amb Cuba des de 1996. Es tanca d'aquesta manera una etapa vergonyosa de la seva política exterior sostinguda durant 20 anys.

L'actual pacte, signat el desembre del 2016 per l'alta representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Federica Mogherini i el ministre cubà d'Exteriors, Bruno Rodríguez, no només obre una nova època d'intercanvis entre les dues parts, sinó que posa de manifest un acte de veritable justícia envers el poble cubà i el seu govern, que ha afrontat tots aquests anys amb aquesta dignitat que tant caracteritza la revolució cubana i que un partit com el nostre, al costat d'altres i altres organitzacions de solidaritat amb Cuba i el seu procés revolucionari tant hem defensat i defensem.

Per tant, celebrem una victòria com aquesta per al poble i el govern cubà, perquè al mateix temps és també la nostra victòria.

No obstant això volem assenyalar que la mateixa es dóna en un moment en què les relacions entre els EUA i Cuba pateixen avui un lamentable retrocés donades les últimes declaracions del president Donald Trump sobre la seva "nova" política cap a Cuba, amb la qual sucumbeix als interessos d'una minoria d'extrema dreta, anticubana i mafiosa radicada a Miami, desoint la voluntat del poble nord-americà i tornant d'aquesta manera a la línia de recrudescència del bloqueig econòmic, comercial i financer contra Cuba.

Per això aprofitem per dir que estarem sempre alertes amb les polítiques de la Comunitat Europea cap a Cuba i que seguirem donant la batalla juntament amb Cuba i el seu poble, per la seva revolució i pel seu dret a construir el socialisme.

A baix el bloqueig!
Visca Cuba Socialista!






Comunistes de Catalunya
www.comunistes.cat

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma