Será al Espai Calabria 66


Nota de Comunistes de Catalunya : La Renda Garantida Ciutadana és una prestació per a totes aquelles persones sense ingressos mínims. La Renda Bàsica és una prestació pública a cada membre de ple dret de la societat o resident. Ambdues són propostes per a garantir el dret universal a una existència digna de totes les persones i per a afavorir a la Classe Treballadora i la resta de classes populars, és a dir, la major part de la ciutadania. Són mesures socials com la jubilació i les pensions, pensades per a assegurar l’assistència necessària a totes les persones per la seva condició d’éssers humans.

Les societats on vivim pretenen autodenominar-se Estat del Benestar, tanmateix, no han demostrat capacitat per aconseguir el benestar de la majoria de la població. Al contrari: convivim envoltats de pobresa, d’atur i marginació social, de misèria i solitud, en una societat cada dia més deshumanitzada, on només importa l’acaparament de riquesa i la posició social. Una societat hipòcrita que s’omple la boca de caritat amb la pobresa però que no intenta desenvolupar mecanismes per eradicar-la.

Els i les comunistes sempre hem defensat una societat que va més enllà del pretès Estat del Benestar, una societat on es prioritzi el benestar de la majoria al benefici dels poderosos capitalistes. Una societat que anomenem socialisme, on l’Estat és una eina al servei de la Classe Treballadora i la resta de classes populars i no un instrument al servei dels especuladors. Tenim la convicció que la Renda Garantida o la Renda Bàsica són només algunes de les moltes iniciatives viables que els estats podrien emprendre per acabar amb la pobresa si hi hagués voluntat política. Iniciatives com unes pensions dignes i universals que garanteixin una vellesa digna, que fa dos segles semblaven utòpiques però a les que avui no estem disposats a renunciar. Volem existir amb plenitud, volem una societat que vetlli per tothom.Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma