Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El diputat de CSQEP i membre de la Mesa s’empara en la llibertat d’expressió en la seva declaració: “Els drets fonamentals són sagrats, i per sobre d’aquests drets no hi ha ningú”

El Secretari Tercer de la Mesa del Parlament i diputat de Catalunya Sí que es Pot, Joan Josep Nuet, ha defensat avui al Parlament la seva actuació com a membre de la Mesa per la qual ha declarat avui al TSJC, al·legant que els membres d’aquest òrgan “no només tenim dret a expressar idees, sinó que tenim l’obligació de fer que es puguin expressar, ordenant-les i donant-les tràmit”.

En una compareixença al Parlament on ha estat acompanyat pels altres membres de la Mesa investigats, Nuet ha detallat la seva declaració davant la jutgessa, en la qual ha recordat que l’article 20 de la Constitució, a més de “protegir” els diputats, també “m’obliga a mi i al conjunt de poders públics a possibilitar que les idees polítiques siguin expressades de forma lliure”. “Els drets fonamentals són sagrats, i per sobre d’aquests drets no hi ha ningú, tampoc els jutges”, ha assegurat.

“Les accions de la Mesa no es poden jutjar per si les fan independentistes o no independentistes”, ha continuat el diputat, reiterant que ell no és independentista, però precisant: “les meves opinions polítiques no les expresso a la Mesa, les expresso al Ple”.

El diputat de la confluència ha explicat que la seva estratègia de defensa ha estat “congruent” amb les defenses de la resta de membres de la Mesa, i que tan sols ha contestat a les set preguntes del seu advocat. A més, Nuet ha explicat que en la seva declaració ha “fet valer” els seus drets com a diputat del Parlament “de ser inviolable pel que respecta les meves opinions polítiques i els meus vots”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma