Una àmplia participació d'organitzacions , socials, polítiques i sindicals de Catalunya van estar presents o van enviar salutacions als delegats i delegades d'aquest 1er. Congrés,
EUiA, Casal de Cuba de Badalona, Consulat de Cuba ,Podem BADALONA , Consulat de Veneçuela, PCPC , ERC , L'Aurora , FLD Palestina, Casal d’Amistat amb Cuba , USOC, ERC de Badalona, CCOO , UGT, USOC , EUiA Badalona, Poble Lliure , Consulat de Veneçuela, Rifondazione Comunista d'Itàlia, CUP de Badalona, Partit Comunista de Portugal van ser algunes que van assistir.

A més, una vintena* de partits comunistes de tot el món van enviar una salutació fraternal, desitjant a aquest 1er. Congrés molts èxits en la nova etapa i el desig de seguir mantenint la lluita contra el capitalisme i els seus conseqüències entre les classes més desfavorides. Els esmentis en contra la guerra, i la necessitat d'un front comú contra l'imperialisme ha estat tambè una constant en els seus comunicats.

És necessari destacar les intervencions de Mabel Arteaga, que va llegir una salutació del Partit Comunista de Cuba al 1er. Congrés, o de Ricardo Capella, cónsul de Veneçuela, o dels companys del FDLP de Palestina.Les intervencions de Ramón Mantovani, de Refundazione Comunista molt en sintonia amb el desenvolupament de la política de les esquerres a Catalunya al voltant dels Comuns de Barcelona i a Catalunya, o del camarada del Partit Comunista de Portugal, Rui Braga que ens va recordar la caiguda de la dreta a Portugal, la recuperació dels salaris i les pensions, malgrat les importants diferències amb el Partit Socialista. A Portugal no hi ha un acord programàtic, hi ha una posició comuna.en va insistir.

*Relació de Partits Comunistes que ens van enviar una salutació:

1. Partido Comunista de USA
2. Partido Comunista de Pakistan
3. Partido Comunista de Suiza
4. Partido Comunista de Palestina
5. Partido Comunista Alemán
6. Partido Comunista Peruano
7. Partido Comunista de Albania
8. Partido Comunista de Macedonia
9. Partido Comunista del Liban
10. Partido Comunista de Chile
11. Partido Comunista de Vietnam
12. Partido Comunista de Siria
13. Partido Komunista ng Filipinas
14. Comunistas de Serbia
15. Partido Comunista de Bohemia & Moravia
16. New Communist Party of Yugoslavia
17. Communist Party of Australia
18. Partido Comunista de Venezuela
19. Partido Comunista de España
20. Partit Comunista Francès
21. Partit Comunista de Portugal
22. Partit Socialista Unificat de Catalunya – Viu
23. CODEP (Consejo de defensa de los derechos del pueblo-Movimiento Nacional del poder popular)

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma