Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, alerta que “el neoliberalisme i l’extrema dreta s’alimenten mútuament” i avisa que cal  “trencar aquest cercle viciós amb una alternativa de progrés”

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha celebrat la derrota de Marine Le Pen a les eleccions presidencials franceses però ha alertat que “les polítiques que portarà Macron són molt negatives per França i pel conjunt de pobles d’Europa”. Nuet ha subratllat que “el neoliberalisme i l’extrema dreta s’alimenten mútuament”, i ha avisat que cal  “trencar aquest cercle viciós amb una alternativa de progrés”.

“Cal treballar per construir una alternativa i mobilització molt important a França contra aquestes polítiques perquè les polítiques dels Macron que han governat França, es diguin Hollande o partit socialista, es diguin dreta francesa, són les que han fet gran a Le Pen”, ha sostingut Nuet, que ha instat a “consolidar” el moviment polític de la França Insubmisa de cara a les propers eleccions legislatives, un moviment que “ha començat a recuperar vot de gent dels barris obrers francesos, i ha posat la esperança al mig del tauler francès”.

“La França Insubmisa ha estat la gran sorpresa. Quan ningú esperava que en el centre d’Europa això aparegués, més de 7 milions de persones han començat a canviar la història francesa”, ha celebrat el coordinador general d’EUiA, que ha sostingut que la consolidació d’aquest espai mostraria que “una altra Europa és possible”.

Urtasun: “Macron mantindrà i agreujarà les polítiques fracassades”

En la mateixa línia, el coordinador de l’àrea Internacional i portaveu d’Un País en Comú, Ernest Urtasun, ha celebrat que els francesos hagin votat per posar “un dic de contenció” al nou feixisme de Marine Le Pen, però ha lamentat que la victòria de Macron implicarà “mantenir i agreujar les polítiques fracassades” que ens han dut fins a aquesta situació i que ha possibilitat que la candidata del Front Nacional hagi aconseguit el seu rècord de vots en la història de la 5a República.

En aquest sentit, Urtasun ha fet una crida a organitzar l’oposició a les polítiques de Macron i ha mostrat el desig del nou espai dels comuns de que les forces del canvi i particularment el moviment de la França Insubmissa pugui aconseguir uns bons resultats en les legislatives de juny que els permetin actuar com a “contrapoder” a les polítiques de Macron.

Urtasun ha destacat que la victòria de la France En Marche implica “un canvi de cara amb els feus de fang”, però que no ofereix cap nova recepta ni solució per encarar les conseqüències que ha implicat per França i per a tots els pobles del sud d’Europa el model econòmic actual a la UE. “No hi haurà victòria definitiva sobre les noves formes de feixisme fins que no siguem capaços de refundar la Unió Europea en clau social i democràtica, centrada en el bé comú de la ciutadania”, ha afirmat el portaveu, que ha volgut tornar a estendre la mà de seva formació per ajudar a treballar “des de ja” en una “alternativa que planti cara al programa de la contrareforma de Macron i aconsegueixi posar fi a l’austeritat”.

“Des d’Un País en Comú treballarem perquè Catalunya jugui un paper protagonista en la construcció d’aquest nou pol de canvi que permeti començar un canvi de rumb a Europa. El canvi a França i a qualsevol altre lloc d’Europa passa avui per donar la batalla per un canvi de model de l’actual Unió Europea. Els drets polítics i socials dels catalans i les catalanes en depenen”, ha conclòs Urtasun.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma