Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El coordinador general de la formació celebra “l’èxit” de l’acte del Pacte Nacional pel Referèndum i insta a mantenir la unitat al voltant del dret a decidir

El Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa reunit avui ha cridat a concentrar-se davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el proper 12 de juny durant la declaració judicial del seu coordinador general, Joan Josep Nuet, citat com a investigat en el cas obert contra cinc membres de la Mesa del Parlament. “EUiA fa una crida a tota la gent progressista, demòcrata, d’esquerres, que pensi que això és un abús del dret, un mecanisme del PP a través del poder judicial per doblegar la política que no ha pogut doblegar amb vots, que vingui el 12 de juny per defensar que tenim dret a decidir i a opinar”, ha assenyalat Nuet.

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot ha celebrat “l’èxit” de l’acte del Pacte Nacional pel Referèndum celebrat ahir divendres a Barcelona, i ha instat a mantenir la unitat al voltant del dret a decidir. “L’acte va mostrar la fotografia que desitgem de que Catalunya ha de ser un sol poble. Persones de cultures, ideologies, llengües i orígens diferents unides al voltant del fet democràtic de poder decidir com a poble en un referèndum”, ha defensat Nuet, que ha sostingut que “és l’enfoc que fa que siguem forts davant els atacs i les amenaces de l’Estat”.

En relació a la conferència que Puigdemont celebrarà dilluns a Madrid, a la qual assistiran nombrosos diputats d’Unidos Podemos i les confluències i representants dels ajuntaments del canvi, Nuet ha subratllat “està apareixent un canvi, i per tant és possible una relació fraterna i diferent amb la resta de pobles d’Espanya”. “La moció de censura, l’important resultat electoral d’Unidos Podemos a les passades eleccions, la inestabilitat del Govern del PP i la situació que viu també el PSOE són indicadors que diuen que a Espanya les coses estan canviant”, ha afirmat.

“Evidentment nosaltres no hem d’esperar, sinó que el nostre procés ha de ser un accelerador d’aquests canvis, però aquests canvis s’han de tenir en compte, perquè tenir aliats a la resta de pobles d’Espanya és transcendental per ara i pel futur”, ha conclòs.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma