Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El XXI Seminari Internacional de Mèxic dóna suport a la lluita del poble català pel seu dret a l’autodeterminació

El XXI Seminari Internacional “Els partits i una nova societat”, que els passats 23, 24 i 25 de març va reunir a Ciutat de Mèxic més d’un centenar d’organitzacions de l’esquerra d’una quarantena de països, va aprovar una resolució presentada per Esquerra Unida i Alternativa i la CUP de defensa de la lluita del poble català pel seu dret a l’autodeterminació, i que reclama la celebració d’un referèndum a Catalunya.

A l’esdeveniment hi va assistir el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, que ha posat en valor que un nombre tant gran i divers d’organitzacions de tot el món hagin aprovat per unanimitat la resolució. “Estem sumant, fent feina de formiga i recollint suports de tota mena”, ha destacat Nuet, que ha posat com a exemple els suports rebuts del partit verd europeu i de l’esquerra unitària europea, entre d’altres.

“A través d’EUiA, cada vegada més gent coneix que el referèndum és una acció democràtica necessària”, ha afirmat Nuet, que ha subratllat la seva defensa “a fons” del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i en conseqüència “hi treballem a fons allà on anem”.

La resolució aprovada pel Seminari Internacional de Mèxic expressa la solidaritat  amb la voluntat “àmpliament majoritària del poble de Catalunya per a decidir el seu marc de sobirania mitjançant el vot en un referèndum vinculant”. Així mateix, mostra la seva preocupació “per la constant negativa al diàleg democràtic del govern d’Espanya”, i denuncia la seva “ofensiva judicial contra qualsevol iniciativa política desenvolupada per la majoria política i social catalana dirigida a habilitar la convocatòria i realització del referèndum”.

Els partits i les organitzacions d’esquerres reunides en el XXI Seminari Internacional de Mèxic manifesten el seu suport a les “massives, constants i pacífiques” mobilitzacions protagonitzades per la societat civil catalana, i l’encoratja a “no desistir en la consecució del seu dret a l’autodeterminació”.

“Ara més que mai, Europa i els seus pobles, així com la resta de pobles del món, mereixen exercir la democràcia i el poder constituent que per dret els pertany com a subjectes actius de transformació, per construir societats més lliures, més justes i més sobiranes”, conclou el document.

El XXI Seminari Internacional de Mèxic va servir per “valorar el moment Donald Trump, què significa per Amèrica Llatina, els Estats Units i Mèxic”, ha explicat Nuet, així com per “repassar la situació política del conjunt del continent llatinoamericà”, amb cites importants com les eleccions a l’Equador. “Va servir per intercanviar coneixements i experiències, per arribar a acords i també per explicar la situació de Catalunya i la propera assemblea del 8 d’abril, en què naixerà el nou espai polític”, ha apuntat.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma