Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El portaveu de Foment del grup confederal demana la compareixença del ministre després de la sentència judicial que dona la raó a la concessionària en el seu contenciós amb l’Estat

El portaveu de Foment del grup confederal Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea, Fèlix Alonso, ha sol·licitat la compareixença del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, perquè doni explicacions sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que obliga l’Estat a indemnitzar Abertis amb 1.494 milions d’euros pel baix ús de l’AP-7.

El tribunal ha donat la raó a la concessionària en el contenciós que mantenia amb l’Estat derivat del conveni signat el 2006, en virtut del qual “era de facto l’Estat qui havia assumit els riscos de mercat derivats de la concessió”, i si queia el trànsit de l’autopista, Abertis tenia “dret incondicional de cobrament” en no complir-se les expectatives de guanys associats a la concessió, assenyala el tribunal.

La sentència del TSJM queda pendent d’un possible recurs per part del ministeri de Foment. En el cas que totes les instàncies judicials acabin donant la raó a Abertis, la companyia tindria dret a cobrar de Foment els 1.494 milions de compensació més uns altres 769 milions per les obres realitzades a la via, per la qual cosa el Govern hauria d’acabar traspassant a l’empresa més de 2.200 milions. Alonso ha demanat la compareixença del ministre a la Comissió de Foment perquè expliqui què pensa fer el seu ministeri davant d’aquesta situació.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma