Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Coscubiela diu que el compliment de l’Executiu amb les resolucions aprovades és “escàs” i enumera els seus incompliments en una interpel·lació

El portaveu de CSQEP, Joan Coscubiela, ha anunciat avui que el seu grup parlamentari vol que el Govern reti comptes, en un ple extraordinari, sobre el compliment de les mesures que es van aprovar en el ple monogràfic de lluita contra la pobresa que es va celebrar a la cambra catalana fa un any a petició del seu grup i el dels socialistes.

“No és possible en 10 minuts fer un balanç exhaustiu, per això en la moció demanarem que el Govern demani la convocatòria d’un ple extraordinari”, ha dit Coscubiela, que amb tot ja ha avançat que les resolucions del ple d’emergència social “no han estat una prioritat” del Govern de Puigdemont.

Per Coscubiela, “és imprescindible fer un balanç polític del seu compliment, que al nostre entendre és més aviat escàs”. De fet, el portaveu de la confluència a la cambra catalana ha indicat que el Govern anomena compliments a totes aquelles mesures que estan “en curs”. “I en aquest 83% – de compliment – s’inclou com en curs de compliment totes les polítiques que requereixen un finançament específic”, ha indicat Coscubiela.

En aquest sentit, Coscubiela ha dit a la consellera Munté que la pobresa “no es combat amb caritat” i li ha recordat que el Govern s’ha negat en el tràmit dels pressupostos “a fer pagar més als que més tenen per atendre les necessitats dels que més ho necessiten”.

Per això, Coscubiela ha dedicat bona part de la seva intervenció inicial en la interpel·lació que ha fet avui al Govern a enumerar els incompliments més greus del Govern amb les mesures que la cambra catalana va aprovar ara fa un any.

Coscubiela ha enumerat la Renda Mínima d’Inserció i el seu traspàs a Renda Garantida de Ciutadania, les beques menjador i les mesures per lluitar contra la pobresa energètica com alguns dels incompliments més “significatius”.

“Ni s’ha millorat l’accés a la renda mínima ni s’ha posat en marxa la Renda Garantida de Ciutadania”, ha dit Coscubiela, que ha afegit que tot apunta a que el Govern “ha desautoritzat els esforços fets per la Consellera Bassa per arribar a un acord”. “Només així s’entén que hagin donat marxa enrere en el reconeixement de caràcter universal de la renda garantida”, ha reblat el portaveu de CSQEP.

Per Coscubiela, “el mateix podem dir de les mesures relacionades amb la pobresa energètica, on el balanç és penós i l’actuació de la Generalitat està oferint coartades a les empreses elèctriques per no assumir la seva responsabilitat social”.

Coscubiela també s’ha centrat en les partides destinades a les beques menjador: “Les entitats socials han hagut de fer-se càrrec de fins a 7.500 beques de menors als que la Generalitat encara no protegeix”. Si el portaveu de CSQEP ha dit que la situació de les beques menjador en secundària és “greu”, la del període de 0-3 anys ha indicat que és “sagnant”. “El Govern diu literalment que no pensen complir”, ha denunciat.

En el torn de rèplica i davant el discurs triomfalista de la consellera Munté, Coscubiela li ha etzibat que “no és possible que ajuntaments que tenen menys recursos que la Generalitat estiguin dedicant més recursos a lluitar contra les situacions d’emergència social”, i en aquest sentit li ha posat com exemple l’Ajuntament de Barcelona, que destina 30 milions d’euros contra el sensellarisme, i la Generalitat només 100.000 euros.

“Això és competència dels ajuntaments?”, ha preguntat Coscubiela, que ha afegit que és competència “de totes les administracions”. “No ho entengui com un retret. Jo li reconec que vostès han fet bé algunes coses i que falten coses per fer i vostè m’ho reconeix i debatem un pla per donar una empenta a les mesures que falten”, ha conclòs Coscubiela al final de la seva rèplica, al temps que li ha reiterat el compromís que el Govern es compromet a demanar un ple extraordinari per retre comptes de què s’ha fet i que manca per fer.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma