Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Coscubiela recupera de l’hemeroteca els insults que Sanchis va dir a la CUP, a Ada Colau i als votants d’ICV

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha manifestat la “preocupació” del seu grup parlamentari davant el nomenament “sorpresa, sobtat i sense criteris professionals” de Vicent Sanchis com a nou director de TV3. “Amb aquest nomenament correm el risc que TV3 s’allunyi encara més de la televisió pública de qualitat que va ser i s’apropi al model de televisió partidària i sectària de la televisió valenciana o tele Madrid”, ha sentenciat Coscubiela.

El portaveu de la confluència ha tret de l’hemeroteca algunes de les opinions emeses pel nou director de la televisió pública com a opinador com per exemple quan va qualificar la CUP de neofalangista, va comparar l’alcaldessa Ada Colau amb Rita Barberà o quan va dir que tots els votants d’ICV són tontos. “Una persona amb aquests antecedents no té les condicions necessàries per garantir la independència, el respecte a la pluralitat social i política que requereix la direcció d’una televisió pública i de qualitat”, ha verbalitzat Coscubiela que ha dit que fa seves les manifestacions que ha fet el comitè d’empresa de TV3 en el seu comunicat.

Coscubiela ha recordat que aquest canvi al capdavant de la televisió pública arriba en un moment en què el Consell de Govern de la CCMA “té els seus membres amb mandats caducats, la presidència està en funcions i s’està en ple debat parlamentari d’una reforma de la llei catalana de l’audiovisual”.

I és que Coscubiela creu que es tracta d’un “canvi que no respon a cap raó professional sinó a la voluntat de tenir la televisió pública catalana sota control polític”.

Per tot això el diputat ha dit que el seu grup parlamentari interpel·larà en el pròxim ple del Parlament al Govern de la Generalitat sobre aquest canvi al capdavant de TV3 i que demanaran la compareixença de la presidenta en funcions de la CCMA i del propi Vicent Sanchis davant la Comissió de Control de la CCMA.

Sobre la informació publicada avui per El Periódico en què es denuncia que la exconsellera Rigau va desviar 81 milions d’euros dels pressupostos de la Generalitat que estaven destinats a escoles bressol a l’escola concertada, Coscubiela ha indicat que estem “davant d’un nou cas de maltractament a l’escola bressol i els ajuntaments”. “No es pot justificar per manca de diners, perquè els diners existien, però la consellera Rigau els va desviar cap a l’escola concertada”, ha dit Coscubiela, que ha manifestat el “rebuig i reprovació” a l’actitud de Rigau i ha qualificat les seves explicacions “d’excuses de mal pagador”.

CSQEP no participarà de la ponència conjunta de la reforma del reglament

Coscubiela ha anunciat també que el seu grup parlamentari no participarà de la ponència conjunta per la reforma del reglament que pretenen fer JxS i la CUP perquè “només té per objectiu devaluar la qualitat democràtica del debat parlamentari”.

Preguntat pels periodistes sobre si presentarien recurs d’empara al TC de la mateixa manera que ho han anunciat altres grups, Coscubiela ho ha descartat “perquè ja saben que nosaltres els conflictes polítics els resolem en el marge polític”.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma