Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El President de Catalunya Sí Que es Pot retreu al President de la Generalitat que el seu Govern tingui “un doble llenguatge” i que “expliqui una cosa a la ciutadania i en faci una altra”

El President de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, s’ha dirigit avui al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, demanant-li que ni ell ni el seu Govern “s’amaguin ni enredin l’opinió pública” en relació a les reunions secretes mantingudes amb el President del Govern espanyol, Mariano Rajoy. “No és cap vergonya que vostè parli amb el senyor Rajoy”, ha dit Rabell, que ha declarat que els dos presidents “han de discutir, és el seu deure”. “No serem nosaltres els qui retraurem al Govern que tingui contactes secrets amb el Govern espanyol, nosaltres voldríem que estiguessin dialogant cada dia”, ha sostingut Rabell, que sí ha criticat l’Executiu català per “explicar una cosa a la ciutadania” i després “fer una altra”.

En aquest sentit, el diputat de la confluència ha afirmat que el Govern de Puigdemont practica un “doble llenguatge i una ambivalència”, i que en el últims temps s’estan “multiplicant” el que per Rabell són “anuncis contradictoris”. Alguns exemples d’aquesta ambivalència que ha citat el diputat han estat que mentre al començar la legislatura el Govern “va aprovar una resolució en què es comprometien a ignorar el TC”, després “no han parat d’enviar-hi recursos”, que mentre l’Executiu va proclamar que “es rebel·larien davant les injustícies de l’Estat” actua com “el deixeble més disciplinat de Montoro en matèria fiscal”, o que “es voten resolucions de desconnexió però es roman ferotgement endollat al Fons de Liquiditat Autonòmica”.

Rabell també s’ha referit a les declaracions de Santi Vidal, assegurant que mentre el Govern “de bon matí proclama la ferma voluntat de respectar les lleis, en fer-se fosc sembla ser que tenen bastant èxit les xerrades del senyor Vidal”. El líder de Catalunya Sí Que es Pot ha situat com un problema que “durant mesos” l’Executiu hagi permès que un senador “estigui explicant que el Govern de Catalunya és una colla de hackers i de delinqüents”.

Un exemple més de doble llenguatge i ambivalència que Rabell ha citat ha estat referit al referèndum, criticant que mentre el Govern “signa un pacte a favor d’un referèndum pactat amb l’Estat”, en referència al Pacte Nacional pel Referèndum, “només sortir de la reunió anuncien que organitzaran un referèndum pel seu compte quan els convingui”. “Si això no és ambivalència faci-s’ho mirar”, ha conclòs Rabell.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma