Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Joan Coscubiela: “Les explicacions del PP s’assemblen a les de CDC. Unes en castellà i les altres en català”

El Parlament de Catalunya ha donat llum verda al tràmit d’una llei, presentada per CSQEP, per a prohibir que les empreses puguin fer donacions a les fundacions dels partits polítics. La proposició de llei, que un cop aprovada després del seu tràmit parlamentari s’haurà d’enviar al Congrés dels Diputats, estableix, a més d’aquesta prohibició, augmentar el nivell de transparència de les donacions de particulars de tal manera que totes les donacions de particulars superiors a 5.000 euros hagin de ser notificades al Tribunal de Cuentas.

A més, el text de la proposta de llei també limita les donacions de particulars a 50.000 euros l’any i estableix la prohibició de les donacions de persones físiques a partits polítics. La proposició de llei s’ha admès a tràmit després que cap dels grups de la cambra presentés una esmena a la totalitat.

“Existeix una clara indistinció entre les pràctiques produïdes a Espanya i a Catalunya”, ha dit Joan Coscubiela, que ha estat l’encarregat de defensar aquesta iniciativa legislativa del grup de CSQEP. En aquest sentit, el portaveu de la confluència ha indicat que els partits implicats en casos de finançament irregular “s’assemblen fins i tot en les coartades que donen, que quasi sempre parlen de conspiracions per perseguir-los”. “Les explicacions del PP s’assemblen molt a les de CDC. Unes en castellà i les altres en català”, ha reblat Coscubiela.

El portaveu de CSQEP ha denunciat la “percepció d’impunitat” malgrat els canvis legislatius que es van fer la passada legislatura en el Congrés dels Diputats. “Però com passa en moltes ocasions, feta la llei, feta la trampa”, ha indicat Coscubiela, que ha indicat que a dia d’avui “la legislació espanyola permet que les empreses facin donacions a les fundacions vinculades a partits polítics per la porta del darrera i que els límits en la quantia de les donacions de particulars a partits no existeixen quan les donacions de les persones físiques ho són a les fundacions”.

En aquest sentit, i davant el context del judici del 3% que començarà en un futur pròxim, Coscubiela ha recordat que CiU va votar en contra d’una esmena del grup que hi havia llavors al Congrés dels Diputats, el de l’Esquerra Plural, que intentava prohibir el que el portaveu de la confluència ha titllat de “més que indicis, que aquestes donacions a les fundacions acaben essent donacions encobertes a determinats partits polítics”.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma