Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El president de CSQEP pregunta a Puigdemont si l’Executiu pensa finançar els acords amb la CUP amb una emissió de deute públic que suposa “demanar finançament a Montoro”

El President de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha preguntat avui al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre si el seu Govern pensa “complir amb els pressupostos que presumiblement s’aprovaran, fent que les esmenes incorporades tinguin força de llei”. Rabell ha recordat que en el tràmit parlamentari es van incorporar “més de 1.000 esmenes”, tot i el vot en contra de Junts Pel Sí. Per donar compliment a aquestes esmenes, Rabell ha apostat, de nou, per encarar “una reforma fiscal progressiva” en el tram autonòmic de l’IRPF, l’impost de successions i donacions i l’impost de patrimoni. “Sense intentar fer pagar als que més tenen és impossible complir amb aquest pressupost”, ha dit el diputat, que ha acusat el Govern de “no tenir coratge polític” per anar a buscar més ingressos “a les classes més acomodades”.

El líder de la confluència també ha inquirit sobre com pensa finançar l’Executiu els fons estructurals pactats amb la CUP. “El seu Govern compta demanar finançament amb emissió de deute públic, el que suposa demanar finançament al senyor Montoro?”, ha preguntat Rabell, que ha criticat que mentre “al matí es poden votar lleis de desconnexió, al vespre Junqueras demanarà finançament a Montoro”. “No facin aquest doble llenguatge”, ha continuat Rabell, “el de la rebel·lia verbal que a l’hora de la veritat suposa ser bons minyons amb Montoro i amb les classes acomodades”.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma