Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La confluència d’esquerres requereix a l’executiu que expliqui si té previst aplicar l’article 155 de la Constitució

En Comú Podem ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Govern de l’Estat sobre les permanents insinuacions formulades per membres de l’executiu sobre utilitzar mecanismes per intervenir l’autonomia de Catalunya, aplicant l’article 155 de la Constitució espanyola.

La passada setmana, diversos mitjans de comunicació van explicar, citant fonts governamentals, que l’executiu té redactat un pla integral que contempla retirar les competències en educació i ordre públic a la Generalitat de Catalunya, així com suspendre l’autonomia de Catalunya, aplicant el article. També el ministre de Justícia, Rafael Català, va fer declaracions en què assenyalava que el govern “contempla” aquesta via.

Davant d’això, En Comú Podem pregunta al govern “davant quines circumstàncies considera el govern que hauria arribat el moment de prendre mesures dràstiques en relació a l’autonomia de Catalunya”. També plantegen si considerarien “mesures dràstiques” intervenir “la capacitat organitzativa i governamental” retirant-li les competències de policia i educació. En definitiva, pregunta a l’executiu si contempla una mesura d’aquestes característiques en els propers mesos.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma