Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Albano Dante Fachin defensa que “la ciutadania i el Parlament mereixen més explicacions” però lamenta que les comissions “no es proposen amb ganes d’escatir la veritat sinó per fer-ne un ús polític”

El portaveu adjunt de Catalunya Sí Que es Pot, Albano Dante Fachin, ha anunciat avui que el seu grup està d’acord amb què es constitueixin les comissions d’investigació sobre el Cas Santi Vidal i la denominada ‘Operació Catalunya’, malgrat ha expressat que té “poca esperança” en que serveixin per “escatir la veritat”. Fachin ha recordat que comissions com la de bancs i caixes, la sanitat o la corrupció i el frau “no van servir per res”, més que per “deixar clar el poc respecte d’alguns vers el Parlament” i la “poca capacitat” que en ocasions tenen els mecanismes parlamentaris.

“Malgrat tot això entenem que allò al voltant del qual giren aquestes comissions són qüestions greus que no han estat suficientment explicades, i per tant esperem que puguin servir per alguna cosa”, ha afirmat. “Entenem que no es proposen amb ganes d’escatir la veritat, sinó per fer-ne un ús polític”, ha sostingut Fachin, que ha afegit que malgrat això el seu grup no s’oposarà a que es constitueixin perquè “la ciutadania i el Parlament mereixen més explicacions”.

D’altra banda, el diputat de la confluència ha explicat la proposició de llei que el seu grup portarà demà al ple del Parlament per tal de prohibir les donacions d’empreses a les fundacions dels partits polítics. “Quan parlem del 3% i d’empreses que donen diners als partits dies abans de rebre una obra, parlem d’empreses relacionades amb la contractació pública que a la vegada estan donant diners a partits polítics. Cau pel seu propi pes que això no pot ser”, ha exposat Fachin.

Preguntat sobre si hi ha diàleg entre el Govern de la Generalitat i el govern de l’estat, el portaveu adjunt de CSQEP ha mantingut que el fet que aquest “sigui el debat” és “preocupant”. “Independentment de la situació política que es visqui el diàleg sempre ha d’estar al centre de tota la vida política. Pensar que no hi ha diàleg entre ambdós governs és preocupant”, ha insistit. En aquest sentit, ha apuntat que espera que estigui havent-hi diàleg sobre el fet que “els trens funcionen realment malament, els compromisos d’inversió per part de l’estat que porten molt de temps en suspens, o el tema dels refugiats”. “Vull imaginar que hi ha algú dialogant sobre tot això”, ha conclòs.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma