Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Demanen “conèixer de primera mà què ha passat en els últims anys, tant amb Govern del PSOE com del PP, amb el mercat elèctric estatal tan poc transparent i tan opac”

El Grup Confederal Units Podem – En Comú Podem – En Marea i Compromís han registrat avui una sol·licitud de creació d’una comissió parlamentària per investigar i conèixer les causes de l’increment del preu de l’electricitat amb l’objectiu d’esclarir l’origen i justificació de tots els components que contribueixen a l’augment del preu final de la llum.

El diputat d’En Comú Podem i portaveu d’Energia del grup confederal, Josep Vendrell, i la diputada d’Units Podem Rosa Martínez, han defensat avui la necessitat d’engegar aquesta comissió al Congrés dels Diputats “per conèixer de primera mà què ha passat en els últims anys, tant amb Govern del PSOE com del PP, amb el mercat elèctric estatal tan poc transparent i tan opac”.

En aquest sentit, Vendrell ha considerat que aquesta comissió parlamentària és molt necessària per investigar el que podria dir-se “la gran estafa elèctrica” que ha afectat als drets tan bàsics de la ciutadania com l’accés a l’electricitat. També, el diputat d’En Comú Podem  s’ha alegrat que “el Déu de la pluja hagi fet cas al Govern i al Ministre d’Energia i avui hagi plogut però no podem esperar al fet que els faci cas sempre perquè no pugi el preu de la factura de la llum”.

Per la seva banda, Rosa Martínez ha especificat que quan el Ministre d’Energia compara els preus de la llum amb països com França o Alemanya “oblida que en aquests països el salari mínim doblega o triplica el d’Espanya”.

Així, Units Podem – En Comú Podem – En Marea proposa que aquesta comissió parlamentària serveixi perquè la ciutadania sàpiga què és el que paga de la factura de la llum i quant es beneficien les empreses elèctriques d’això. També és una bona oportunitat per començar a implantar un nou sistema d’energia.

Finalment, en aquesta comissió de recerca han de comparèixer tant ex càrrecs de governs del PSOE i PP, com també alts directius de les empreses elèctriques.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma