Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Els impulsors de la RGC reconeixen “significatius avenços en el seu contingut” però faran arribar a la conselleria una nova proposta donades les “importants insuficiències” del plantejament del Govern  

El passat dilluns 23 de gener, la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania es va reunir la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que va lliurar el redactat d’una nova proposta als seus representants, Sixto Garganté i Diosdado Toledano.

Després d’avaluar-la, la Comissió Promotora reconeix els “significatius avenços en el seu contingut”, però també assenyala que existeixen “importants insuficiències i aspectes que necessiten aclariment i modificació”. Per aquest motiu, la Comissió Promotora ha acordat presentar una nova proposta a la conselleria en la propera reunió, prevista per al dilluns 30 de gener.

Aquesta nova proposta, expliquen des de la Comissió tindrà diversos objectius, que han enumerat en un comunicat. En primer lloc, buscar un “acord global en matèries de transitorietat”, sobre les quanties de les prestacions econòmiques i el nombre de persones beneficiàries en la unitat familiar i de convivència. També “modular les característiques de la Renda Complementària d’inserció social i laboral” i establir criteris sobre la complementarietat amb les rendes del treball a temps parcial, cercar la implementació “a totes les persones beneficiàries des del 2017” i establir la “garantia del dret subjectiu que estableix la llei en el seu finançament”.

En un comunicat, la Comissió Promotora ha expressat la seva voluntat d’arribar a un “acord satisfactori”, i ha afirmat que espera del Govern de la Generalitat “la generositat i amplitud de mires per fer realitat, després de tants retards, el dret a la Renda Garantida de Ciutadania”.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma