“Parlem de seguretat i de qualitat del servei, per això no es pot permetre que redueixin la qualitat de les condicions dels treballadors d’aquest sector”, afirma durant la concentració el diputat d’En Comú Podem i portaveu a la Comissió de Foment .

Diputats del Grup Parlamentari d’Units Podem -En Comú Podem – En Marea s’han sumat aquest matí a una concentració de treballadors de l’empresa de gestió d’aeroports AENA realitzada davant del Congrés per denunciar la “precarització laboral” que pateix l’empresa. Entre els assistents a la protesta ha estat el portaveu a la Comissió de Foment i diputat d’En Comú Podem, Fèlix Alonso, que ha avançat que ultimen la redacció d’una iniciativa parlamentària perquè es garanteixi “una millora de les condicions laborals de la companyia, a més d’un augment de la plantilla”.

Alonso, secundat pel portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha detallat que s’ha pogut comprovar de sobres en els mesos transcorreguts des de l’ERO que va expulsar d’AENA a prop de 1.200 treballadors que hi ha hagut una pujada “substancial” dels ingressos en aquesta empresa, i ha defensat que per aquest motiu “ja toca que els treballadors tinguin algun dividend d’aquest benefici”.

Alonso ha traslladat la “total solidaritat” del conjunt del seu grup parlamentari amb els professionals d’AENA, i ha titllat “d’insostenible” les seves condicions de treball a causa de la “precarització constant dels serveis aeroportuaris”, tot i l’important augment de passatgers que passen per les instal·lacions que gestionen.

“Estem parlant de seguretat i de qualitat del servei, per això no es pot permetre que redueixin la qualitat de les condicions dels treballadors d’aquest sector”, que afecta gairebé al 12% del PIB, ha mantingut.

Preguntat per la compareixença del ministre de Foment per explicar suposadament el Document de Regulació Aeroportuària (DORA), Félix Alonso ha criticat que Iñigo de la Serna es dediqués a parlar “més de maletes i de temps d’espera que de la qualitat del servei”.

Fèlix Alonso i la resta de diputats ha compartit pancarta amb els treballadors d’Aena, en la qual podia llegir-se ‘No a la privatització d’AENA Aeroports. És un robatori i un frau’.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma