El presoner polític va passar 36 anys en presons nord-americanes

El fins ara president d'Estats Units, Barack Obama, va anunciar aquesta tarda (ahir) que va commutar la sentència del presoner polític porto-riqueny Oscar López Rivera, efectiu el 17 de maig de 2017.

López Rivera va ser convicte de conspiració sediciosa al setembre de 1981 pels seus vincles amb el grup clandestí Forces Armades d'Alliberament Nacional (FALN), que va reclamar l'autoria de desenes d'atemptats a EUA que van causar sis morts.

A López Rivera se li va detenir el 29 de maig de 1981 en la localitat de Glennview, un suburbi de Chicago, al no detenir-se en una intersecció. Se li va ocupar una pistola. Fins llavors portava cinc anys en la clandestinitat.

López Rivera sempre va negar haver tingut sang a les seves mans i mai va ser convicte per fer mal a ningú. “Si les agències federals tinguessin una empremta digital meva associant-me amb qualsevol cosa en què hi hagi hagut morts, estigués sentenciat a presó per a tota la vida”, va mantenir en la més recent entrevista amb El Nou Dia, el passat 1 de desembre.

Per al moviment "La nostra revolució", creat pel senador independent i exprecandidat presidencial demòcrata Bernie Sanders, després de 36 anys a la presó, l'excarceració de López Rivera accentuarà que malgrat haver passat 12 anys en solitari "mai va estar sol".

Comunistes de Catalunya celebra la decisió del govern d'EE.UU d'alliberar a Oscar Rivera considerat el pres mes antic del continent americà.

A l'última festa dels Comunistes de Catalunya, Oscar Lopez va tenir un espai d'homenatge i solidaritat internacional al costat d'altres represaliats politis del món.

Més informacions:
http://www.elnuevodia.com/noticias/locales/nota/barackobamaconmutasentenciadeoscarlopez-2281891/

http://www.telesurtv.net/news/EE.UU.-indulta-al-independentista-puertorriqueno-Oscar-Lopez-Rivera--20170117-0037.html


-------------------------------

El presidente de Estados Unidos, Barack Obama, anunció esta tarde (ayer) que conmutó la sentencia del prisionero político puertorriqueño Oscar López Rivera, efectivo el 17 de mayo de 2017.

López Rivera fue convicto de conspiración sediciosa en septiembre de 1981 por sus vínculos con el grupo clandestino Fuerzas Armadas de Liberación Nacional (FALN), que reclamó la autoría de decenas de atentados en EE.UU. que causaron seis muertos.

A López Rivera se le detuvo el 29 de mayo de 1981 en la localidad de Glennview, un suburbio de Chicago, al no detenerse en una intersección. Se le ocupó una pistola. Hasta entonces llevaba cinco años en la clandestinidad.

López Rivera siempre negó haber tenido sangre en sus manos y nunca fue convicto por hacer daño a nadie. “Si las agencias federales tuviesen una huella digital mía asociándome con cualquier cosa en que haya habido muertos, estuviera sentenciado a cárcel de por vida”, mantuvo en la más reciente entrevista con El Nuevo Día, el pasado 1 de diciembre.

Para el movimiento "Nuestra revolución", creado por el senador independiente y exprecandidato presidencial demócrata Bernie Sanders, después de 36 años en prisión, la excarcelación de López Rivera acentuará que a pesar de haber pasado 12 años en solitario "nunca estuvo solo".

Comunistes de Catalunya celebra la decisión del gobierno de EE.UU de liberar a Oscar Rivera considerado el preso mas antiguo del continente americano.

En la última fiesta de los Comunistes de Catalunya, Oscar Lopez tuvo un espacio de homenaje i solidaridad internacional junto a otros represaliados politicos del mundo.




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma