Comunistes de Catalunya, celebrà a Mollet el 80 aniversari del PSUC, omplint la sala Marineta i amb una àmplia representació de militants del PSUC històric.

Antonio López, remarcà el paper Nacional i de Classe del PSUC, la seva lluita contra el franquisme, el desenvolupament del moviment obrer i veïnal, així com la defensa del catalanisme popular amb idea de "Catalunya, un sol poble". Tanmateix va recordar les alcaldesses del PSUC, Anna Bosch i Carme Coll per qui va demanar un reconeixement institucional i va remarcar el treball dels militants històrics del PSUC de Mollet.

L'acte va comptar amb la participació de l'historiador Joan Tafalla, Luís Romero, militant històric del PSUC i protagonista del cartell "les meves mans, el meu capital", Anna Usart, representant de la JCC del Vallès Oriental, Juanma Rodriguez, Secretari General de la JCC i Antonio López, Responsable polític de Comunistes Mollet.

Els ponents van fer un recorregut per la història del PSUC des de la data de la seva fundació el 1936 fins a l'actualitat, on diverses forces polítiques es reclamen hereves del PSUC (ICV, EUiA, Comunistes, PSUC viu i d'altres), passant per episodis de la guerra civil, la lluita dels maquis, la creació de les Comissions Obreres, la clandestinitat, i la transició.

Comunistes de Catalunya
Mollet del Vallès
Secretaria de Comunicació

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma