Comunicat de Comunistes de Catalunya en la commemoració de 99è aniversari de la Revolució Soviètica.

El 6 de novembre d'enguany celebrem el 99è aniversari de la Revolució Soviètica, indubtablement, un dels esdeveniments més transcendents del darrer segle i, molt possiblement, de tota la història de la humanitat.

La Revolució de 1917 va significar la materialització pràctica de la tesi marxista de la lluita de classes i la fonamentació del que seria el primer estat socialista. Vista en perspectiva, suposà l'inici d'una nova fase històrica, marcada per l'aixecament d'una primera alternativa al capitalisme i al sistema institucional burgès: la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques.

L'experiència de la Revolució de 1917 ha marcat com un referent ineludible el desenvolupament de totes les revolucions socials posteriors. De la Xina a Cuba, no hi ha hagut cap procés revolucionari al món que no s'hagi inspirat en l'experiència soviètica i no hagi après de l'anàlisi de tots els seus encerts i errors. Però no només això: durant més de 7 dècades, l'URSS ha exercit de veritable contrapès al capitalisme europeu, forçant als estats occidentals a realitzar nombroses concessions a una classe treballadora esperonada en les seves vindicacions socials pel referent soviètic. Tot el progrés social aconseguit durant el darrer segle el devem, en bona part, al triomf de la Revolució Soviètica.

Gairebé, 100 anys després d'aquella gesta heroica del poble rus, seguim aprenent de la Revolució de 1917. Així mateix, comprovem com, des de la desaparició d'aquest referent, l'ofensiva neoliberal ha estat imparable i les societats del benestar han estat desmantellades avant la nostra mirada. Avui més que mai, hem de recordar la Revolució Soviètica, aprendre d'aquella experiència i dels principis que la van motivar: la justícia social, els drets dels pobles i la solidaritat antiimperialista.

Visca la classa treballadora!
Visca el Comunisme i l'Internacionalime!

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma