Avui CSQEP ha presentat una proposta de resolució per tal de demanar el tancament del CIE. La constant vulneració dels Drets Humans en aquests empaçaments fa improrrogable pendre accions inmediatament.
Comunistes de Catalunya es solidaritza amb les 63 persones que estan en vaga de fam al CIE de Zona Franca.


Catalunya Sí Que es Pot insta a tancar el centre d’internament*

Catalunya Sí Que es Pot ha registrat avui la petició de compareixença al Parlament de la Delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, perquè doni explicacions sobre la gestió del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca de Barcelona, on diversos interns es troben en vaga de fam. A més, ha registrat una proposta de resolució que insta a tancar el CIE.

“Una vegada més s’evidencia que aquest tipus d’instal·lacions, lluny d’aportar a la gestió del tema migratori, crea conflicte i criminalitza persones que només es troben en situació irregular des d’un punt de vista administratiu, i que han de seguir mantenint tots els seus drets en actiu”, ha assenyalat el portaveu d’Interior de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Josep Nuet, que ha denunciat que el CIE tracta els interns “com a criminals i delinqüents”.

Davant els darrers fets succeïts al CIE de la Zona Franca, CSQEP ha reclamat que comparegui al Parlament la Delegada del Govern espanyol “perquè expliqui les polítiques del govern pel que respecta a aquest tipus d’instal·lacions”. A més, diputats de la confluència reclamaran per carta a Llanos de Luna realitzar una visita al centre.

Joan Josep Nuet assistirà aquesta tarda a la concentració convocada davant del CIE per exigir el seu tancament i en suport als interns en vaga de fam. Els diputats de Catalunya Sí Que es Pot Marta Ribas i Joan Giner han acudit aquest matí al CIE, on se’ls ha denegat l’entrada.

*Nota d'EUiA



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma