El Consell Nacional de la formació valora positivament els resultats electorals a Catalunya i ratifica la seva aposta per la confluència al document de la 7a Assemblea que se celebrarà els propers 29 i 30 d’octubre




El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha valorat avui el resultat electoral a Catalunya de forma “positiva, perquè hem guanyat les eleccions per segona vegada”, i malgrat reconèixer que “les expectatives a l’Estat eren d’un resultat millor”, ha posat en valor els 71 diputats, 16 senadors i 5 milions de vots aconseguits, que “ens donen un missatge de que tenim una base político-electoral molt potent”. “El que potser pensàvem que ja ho teníem a les mans, potser cal un any o dos de feina i d’esforç per aconseguir-ho”, ha afirmat, alhora que ha defensat que “ara és l’hora de consolidar l’espai polític, de construir-lo i donar-li estabilitat”.

El Consell Nacional d’EUiA ha aprovat la resolució de valoració dels resultats de les eleccions del 26-J, en el qual certifica que la formació ha assolit els objectius polítics que s’havia marcat: bastir “una candidatura de confluència unitària al màxim”, contribuir a que aquesta guanyés les eleccions a Catalunya, i obtenir representació al Congrés amb els diputats electes Joan Mena i Fèlix Alonso. “En Comú Podem ha tornat a demostrar la seva potencialitat com instrument electoral, ha posat de manifest l’efecte multiplicador de la suma de persones i organitzacions en un projecte comú guanyador, amb fort lideratge social i ciutadà, i en la línia del que la 6a Assemblea d’EUiA va definir –ara fa 4 anys- com a Nou Espai; volem que evolucioni cap a ser un nou subjecte polític català unitari en els propers mesos”, afirma el document.


Així mateix, la resolució lamenta que els resultats al conjunt de l’Estat “no han estat els que volíem”, i malgrat admet que “s’allunya la possibilitat d’un govern de canvi”, el segueix reclamant en considerar que “hi ha escons suficients al nou Congrés per evitar que Rajoy torni a ser President, i posar en marxa els canvis socials, democràtics i institucionals que la majoria social reclama”.

Aprovat el document de la 7a Assemblea

El Consell Nacional d’avui ha aprovat també el document de la 7a Assemblea d’EUiA, que se celebrarà els propers 29 i 30 d’octubre. El text, que s’enviarà al conjunt d’assemblees de la formació per a la seva discussió i la presentació d’esmenes, incideix en la necessitat de bastir un nou subjecte polític català “plural ideològicament, de funcionament radicalment democràtic i agermanat fraternalment amb projectes transformadors a Espanya i Europa”. “Al document fem ja propostes concretes de com ha de funcionar el nou espai”, ha subratllat Nuet, que ha transmès un missatge “al conjunt de les forces polítiques i socials de Catalunya que poden estar interessades en participar en el projecte del nou espai”, de que “al setembre hem de començar ja a construir-lo per tenir-lo operatiu el més aviat possible”.

“Comencem a proposar perquè ja estem en temps de descompte, necessitem que això sigui operatiu i que el bon resultat que tinguem a Catalunya el puguem fixar en un nou espai polític ben organitzat, representatiu, mobilitzador i capaç de guanyar les eleccions al Parlament en el moment que es convoquin”, ha conclòs.

Nuet defensa “repensar el procés i fer-lo per tots els catalans i catalanes”

Preguntat pels periodistes, Nuet ha defensat que En Comú Podem ha de liderar el procés català, però un procés que “volem repensar-lo i fer-lo per tots els catalans i catalanes”, alhora que ha mantingut que “amb el referèndum no és suficient”. “No ens afegirem a un procés dissenyat només per uns actors polítics, que es fa petit”, ha assegurat, i ha expressat el seu desig perquè ERC i la CUP s’afegeixin a aquest procés més ampli. “ERC i la CUP han de triar, o la Catalunya dels casinos, o la Catalunya popular que vol representar En Comú Podem”, ha conclòs.

--
GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)
Brais Benítez (639 79 41 75)
premsa@euia.cat



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma