Comunistes de Catalunya celebrem el resultat de les eleccions d'avui 26J a Catalunya i la victòria de la candidatura En Comú Podem, en la que participem activament. Entenem aquests resultats com la consolidació d'un nou espai majoritari d'unitat popular i la confirmació l'encert de l'estratègia unitària que hem defensat sempre. En l'àmbit de l'estat, considerem que la desmobilització ha afavorit l'immobilisme i que la baixa participació ha tornat a beneficiar els partits que sostenen el Règim del 78.

Per a Comunistes de Catalunya, aquests resultats posen de manifest l'encert de l'estratègia d'unitat popular tant en l'àmbit de Catalunya com en el conjunt de l'estat, però al mateix temps també evidencien les mancances que aquest procés de confluència ha tingut fins ara. La més important d'aquestes insuficiències és la manca d'un veritable treball unitari des de les bases de les organitzacions en un gran moviment sociopolític d'àmbit estatal. La manca de temps, l'excessiu tacticisme i la pressa d'uns cicles electorals esgotadors han estat sens dubte factors que han perjudicat aquest procés unitari. Tanmateix, en línies generals els resultats del 26J, com els del 20D, confirmen la necessitat de seguir avançant pel camí de la unitat popular, especialment si es comparen els resultats actuals amb els quals obtenia l'esquerra abans de 2015.

Comunistes de Catalunya considerem que els resultats també marquen el camí pel qual ha de seguir avançant el procés constituent de la República Catalana que ha de fer possible un procés constituent a l'estat i en l'àmbit europeu, que no és altre que la Unitat Popular. En aquest sentit, també recordem al govern de Catalunya que l'actual configuració del Parlament, producte d'un procés electoral excepcional, és cada dia menys representativa de la voluntat política expressada en els darrers comicis.

Comunistes de Catalunya seguirem treballant per consolidar i fer créixer el nou espai d'unitat popular, un espai unitari de les organitzacions socials i polítiques progressistes per la ruptura democràtica, un espai de lluita en favor dels interessos de la classe treballadora i les classes populars que són la immensa majoria de la ciutadania.

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Barcelona, 26 de juny de 2016

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma