Comunicat de Comunistes de Barcelona


Sobre l’acord de govern municipal de Barcelona en Comú i PSC

La victòria electoral de Barcelona en Comú a les eleccions municipals del 24 de maig, va generar unes sinergies de canvi molt importants entre la ciutadania. Però, l’aritmètica del resultat es va concretar en la formació d’un govern de BComú en absoluta minoria (11 de 41 regidors i regidores) i per tant amb moltes dificultats per desenvolupar el programa electoral de transformar les politiques municipals i d’obrir l’Ajuntament a les capes populars. Aquesta realitat aritmètica i política, situa a BComú en la necessitat de buscar acords amb altres forces progressistes i d’esquerres per tirar endavant uns pressupostos que el permetés fer politiques socials i inversió als barris amb criteris d’equitat.

La segona gran dificultat del govern municipal té a veure amb la pròpia dinàmica de la maquinaria institucional, que és farcida de reglaments, estructures i organigrames (molts ideats pels poders socioconvergents) que impedeixen la radicalitat democràtica del programa que va guanyar les eleccions.

Aquestes dues dificultats, expliquen políticament la proposta per ampliar el govern de la ciutat amb el PSC (pendent de validar per la militància de les dues organitzacions) i de seguir cercant aliances per –des de la hegemonia en el govern de la ciutat- avançar en el projecte municipal de Barcelona en Comú.

Malgrat les critiques a la poca informació del procés de negociació que fan una part dels comuns i les assemblees, ara és hora de reforçar el projecte de Barcelona en Comú, des de l’Ajuntament, des de les Assemblees i des de la societat civil i els moviments socials. Perquè els riscos del pacte amb el PSC hi son, no oblidem el que han representat les polítiques del PSC a Barcelona en quant a model de ciutat, Fòrum, urbanisme, turisme, mobilitat, participació, tot allò que el programa de BeC vol canviar, i que ens pot permetre desbloquejar una situació que ens impedia desenvolupar el compromís que van adquirir a les eleccions amb la població treballadora.

En conseqüència i responsabilitat, cridem a participar activament en la consulta i a votar afirmativament l’acord de govern.


Comunistes de Barcelona

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma